Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, face pe site-ul Eurosport o analiză a jocului pe zgură al  Simonei Halep:

După ce remarcă faptul că puţine jucătoare pot fi numite cu adevărat “specialiste pe zgură”, el o încadrează în această categorie pe Simona Halep.
Patrick Mouratoglou menţionează începutul ezitant de sezon al Simonei, urmat de continuarea în forţă – pe zgură – unde are un procentaj al victoriilor de 88% în 2017.
Şi el se alătură celor care o consideră favorită principală la câştigarea titlului.
Apoi, antrenorul analizează jocul Simonei, pe care îl aseamănă cu cel al jucătorilor din ATP: în ciuda unei greutăţi reduse, Simona îşi utilizează forehand-ul într-un mod agresiv pentru a-şi destabiliza din spatele terenului adversara. El exemplifică această aserţiune cu cifre din finala de la Madrid cu Mladenovic.
Acurateţea loviturilor îi permite să domine raliurile chiar şi cu jucătoare cu forehand-uri mai rapide, cum a fost cazul cu 5 din cele 6 adversare pe care le-a învins la Madrid.
În încheiere, Mouratoglou spune că ultimele 7 ediţii ale turneului au fost dominate de jucătoare puternice, ultima care nu s-a încadrat în această categorie fiind Francesca Schiavone în 2010 şi îşi doreşte:

Poate e timpul ca Simona să ne aducă aminte că se poate şi aşa.

Credit Info: eurosport.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.