Galerie
Mihaela Mărculescu la Milano
Cu mulţumiri Mihaelei pentru fotografii

Categoria de turnee Grad A – 5 la număr – în calendarul juniorilor este cea imediat următoare turneelor de Mare Şlem.

Printre ele se numără şi Italian Open – “58th Trofeo Bonfiglio – Campionati Internazionali d’Italia Juniores”, care se dispută săptămâna aceasta la Milano, unul dintre cele mai puternice ale categoriei şi datorită fapului că reprezintă o repetiţie pentru turneul de la Roland Garros.
De altfel, doar aici, la Orange Bowl şi la Jocurile Olimpice al Tineretului se acordă puncte de bonus, în afara turneelor de Mare Şlem.

Forţa turneului este probată şi de faptul că jucătoarea noastră, Mihaela Mărculescu (57 ITF) a fost a 35-a pe lista de acceptare cu clasamentul ei.

Ea a avut un parcurs bun – optimi de finală, după victorii la

  • Yang Lee (Taipei, 85 ITF, fostă 1078 WTA): 6-2, 6-0 în turul 1 (R64)
  • Sofia Munera Sanchez (Columbia, 62 ITF, fostă 904 WTA) în turul 2 (R32): 6-4, 1-6, 6-4
  • şi înfrângere la Lea Boskovic (Croaţia, 35 ITF / 838 WTA): 6-3, 2-6, 1-6

Mihaela a acumulat 50 de puncte ITF + 12,5 puncte de bonus=62,5 puncte ITF. Acestea vor înlocui un turneu de 50 de puncte, astfel că Mihaela încheie turneul cu un spor net de 12,5 puncte ITF, care o vor ajuta să progreseze până în jurul locului 50 în clasamentul combinat al juniorilor.

Mihaela Mărculescu este şi singura junioara din România (inclusiv Băieţi) care va participa la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros. Deocamdată este a opta pe lista de acceptare în calificări.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.