Ştire realizată în colaborare cu Daniel Radu

În clasamentul oficial WTA de lunea viitoare (29 mai), nu vor avea loc modificări în top 10, căci jucătoarele aflate încă în turneu la WTA International Nürnberg şi Strasbourg nu au cum să interfereze cu acea zonă de clasament. Singura care avea posibilitatea matematică să o facă era Caroline Wozniacki, care a abandonat la Strasbourg.

Aceasta, cu toate că turneul de Mare Şlem de la Roland Garros s-a disputat anul trecut mai devreme  – în săptămânile 21 şi 22 – faţă de anul acesta – săptămânile 22 şi 23.

Dar turneul de Marele Şlem întinzându-se pe durata a doua săptămâni, punctele aferente Roland Garros 2016 NU vor fi scăzute lunea viitoare în clasamentul oficial, ci de-abia de luni în două săptămâni, cum se poate verifica şi în clasamentul oficial WTA de luni, 22 mai, în format PDF (Credit: WTA Rankings), unde în preambul nu este trecut niciun turneu care urmează a fi scăzut pe 29 mai.

Aşadar Simona Halep va ocupa şi lunea viitoare locul 4 în clasamentul oficial WTA.

Cât despre clasamentul neoficial (live) vom putea urmări tot de luni începând variaţiile de puncte, după scăderea celor de la Roland Garros 2016 şi adăugarea, treptat, a celor de la Roland Garros 2017.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.