Bună partidă a făcut Marius Copil, astăzi, în optimile de finală ale turneului  ATP 250 Series “BMW Open by FWU”, care se dispută la München, cu locul 18 ATP, Roberto Bautista Agut.

Diferenţa din clasament nu s-a văzut pe teren în majoritatea timpului, ci doar în cele două momente cruciale ale partidei, când spaniolul a reuşit să iasă din situaţie grele.

La adăpostul primul set câştigat, după un joc foarte bun – nu numai serviciul l-am admirat la Marius, ci şi o gamă întreagă de lovituri, puse în valoare într-un mod inteligent – el a jucat relaxat şi în manşa a doua, cu un break realizat în chiar primul ghem. Astfel, el a condus cu 4-2, moment în care Bautista Agut a forţat şi a făcut 3 ghemuri consecutive. Jucătorul nostru a dus setul în tie-break, dar, acolo, spaniolul a condus ostilităţile.
Totuşi Marius a reluat munca de la capăt în decisiv şi după o serie de ghemuri clare câştigate de combatanţi cu serviciul, românul a făcut break pentru 5-3, scor la care a fost în trei rânduri la două puncte de victorie. Însă din nou experienţa fostului număr 13 ATP l-a ajutat pe acesta să gestioneze mai bine finalul.

Roberto Bautista Agut (Spania, 18 ATP) – Marius Copil (109) 4-6, 7-6(3), 7-5

Partida a durat 2h28′

MC – RBA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.