Astăzi a fost oficializată intrarea lui Marius Copil, pentru prima dată în carieră, în top 100 ATP!
În clasamentul ATP dat publicităţii astăzi Marius ocupă locul 90!

Născut pe 17 octombrie 1990 la Arad, antrenat de Andrei Mlendea şi Cosmin Georgescu, Marius Copil – deţinător a trei titluri în circuitul ATP Challenger: Kazan 2011, Quimper 2013 şi Budapesta 2016 – Marius Copil a stat extem de mult timp în apropierea top 100, dar conjunctura rezultată din calculul punctelor nu i-a permis decât astăzi, 15 mai 2017, să spargă această barieră psihologică, după rezultatul bun de la ATP Masters 1000 “Mutua Madrid Open”.

De fapt, Marius a depăşit această bornă şi ca o consecinţă a unui sezon 2017 bun, reflectat de locul 85 pe care îl ocupă în clasamentul “ATP Race to London”.

Nu trebuie neglijat nici sprijinul pe care Marius Copil l-a primit constant de la Ion Ţiriac, proprietarul “Mutua Madrid Open”. Legendarul jucător român i-a facilitat lui Marius wild card-uri aici, începând cu anul 2011 (anul trecut, el nu a participat) fie pe tabloul principal, fie în calificări, şi iată că performanţa de astăzi a fost obţinută – emblematic – tocmai în urma rezultatelor de la aceast turneu.

De altfel, Marius – un model de politeţe şi de sensibilitate – a ştiut să preţuiască acest sprijin şi într-o postare de acum câteva zile pe Instagram a scris:

Mulţumesc @mutuamadridopen pentru oportunitatea de a concura. A fost o săptămână extraordinară pentru mine, pe care n-am s-o uit niciodată. Am spart top 100. La revedere, Madrid, sper să ne revedem la anul.

Postarea are ataşat videoclipul cu passing shot-ul magic din finalul partidei cu Garcia-Lopez.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.