Imposibil de redat în cuvinte dramatismul şi emoţia din finalul partidei din turul 1 (R56) al turneului ATP Masters 1000 “Mutua Madrid Open” dintre Marius Copil şi Guillermo Garcia-Lopez!

Am să încerc să descriu pe scurt tie-break-ul setului decisiv început în forţă de spaniol: 3-0, 4-1, 5-3.
Scor de la care trei puncte consecutive i-au adus lui Marius prima minge de meci.
Garcia-Lopez a întors şi a avut la rându-i prima minge de meci la 7-6.
La următorul punct ne-a stat inima în loc căci reverul lui Marius a prins banda fileului şi – din fericire – a trecut: 7-7.
O a doua minge de meci pentru Marius procurată în urma unui passing incredibil, la un smash al spaniolului pe care doar jucătorul român a crezut că poate să îl ajungă.

Moment de tensiune la acest scor, când un as al lui Garcia-Lopez a fost dat out de arbitru. Totuşi, spaniolul face punctul cu serviciul doi: 8-8.
După care, îşi obţine cea de-a doua minge de meci la 9-8.
De-acum, 3 puncte consecutive ale lui Marius îi aduc victoria, de care – copleşit de emoţie – nici nu este în stare să se bucure manifest. I-am ghicit doar trăirile văzându-i ochii împăienjeniţi de lacrimi.

De sublinat şi faptul că Marius a salvat o minge de set în tie-break-ul primei manşe la 5-6, înainte să şi-o adjudece cu 3 puncte consecutive.

Marius Copil (104 ATP) [WC] – Guillermo Garcia-Lopez (Spania, 124, maxim al carierei: 23 ATP / februarie 2011, 33 de ani) [WC] 7-6 (6), 4-6, 7-6(9)

Partida a durat 2h52′.

GG-L – MC

Credit Info: atp worldtour.com

Moment de referinţă în cariera lui Marius Copil, la care am avut marea bucurie să asistăm, mai ales când ştim lupta feroce pe care o dă de ani zile în circuitele inferioare pentru a progresa spre top 100 ATP.

Intrarea în clubul select nu este 100% sigură încă – deşi el se situează pentru moment pe locul 90 în clasamentul live – căci un număr de 11 jucători l-ar putea întrece teoretic. Dar este evident, că nu toţi o vor face! Vom urmări îndeaproape evoluţia acestui clasament.

Să mai spunem doar că Marius a acumulat 45 de puncte pentru calificarea în optimile de finală, unde îl aşteaptă cel mai tare adversar posibil: liderul clasamentului ATP, Andy Murray.

La aşa performanţă, adversar pe măsură!

Felicitări, Marius!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.