Rafael Nadal a câştigat în această seară pentru a 5-a oară titlul la “Mutua Madrid Open”, dar şi al treilea titlu consecutiv în 2017, după ATP Masters 1000 Monte Carlo şi ATP 500 Series Barcelona, serie compusă din 15 victorii, în care a pierdut doar două seturi.
De asemenea, Nadal a câştigat al 30-lea turneu ATP Masters 1000 din carieră, egalându-l astfel în fruntea acestui clasament pe Novak Djokovic.

5 Slideshow-uri a câte 5 imagini

Numărul de titluri ATP câştigate de Rafael Nadal a ajuns acum la 72, din care 52 pe zgură:

  • 14 titluri de Mare Şlem
  • 30 ATP MAsters 1000
  • 1 titlu Olimpic
  • 18 ATP 500 Series
  • 9 ATP 250 Series

În finala din această seară:

Rafael Nadal (Spania, 5) [3] – Dominic Thiem (Austria, 9) [8] 7-6(8), 6-4

Partida a durat 2h17′.

O rezistenţă înverşunată a lui Thiem în prima manşă, care după ce a salvat 3 mingi de set pe propriul serviciu la 4-5, a avut la rându-i două mingi de set în tie-break cu cea de-a 4-a intercalată între ele a lui Rafa. Odată ieşit din încurcătură, Nadal a reuşit să fructifice în sfârşit a 5-a lui oprtunitate.
În setul 2, Rafa a făcut break în primul ghem şi după o perioadă de acalmie, în care Dominic nu i-a periclitat serviciul, partida s-a animat spre final, când austriacul a salvat două mingi de meci pe propriul serviciu, la 3-5 şi a mai prelungit cu un joc – lung, cu 5 egalităţi – partida, dar după altă minge de set salvată, s-a recunoscut învins.

O partidă spectaculoasă, în care Dominic Thiem a făcut tot posibilul şi a reuşit să stea aproape de regele zgurii, dar mai mult decât atât nu a putut să facă acum.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.