Două ghemuri i-au trebuit astăzi Simonei Halep ca să  intre în ritmul partidei din turul 2 (R16) al turneului  WTA Premier “Porsche Tennis Grand Prix”. Ghemuri pe care le-a câştigat de altfel Barbora Strycova.
Apoi a urmat însă dezlănţuirea Simonei: un joc la limita perfecţiunii, liniile măturate şi cu forehand-ul şi cu reverul, unghiuri de toate dimensiunile găsite din orice poziţie, toate însoţite de o precizie chirurgicală. Acest recital i-au asigurat Simonei pe tabelă 8 ghemuri consecutive. A urmat o uşoară relaxare, la mijlocul setului 2, Simona şi-a pierdut şi serviciul de două ori, dar ea a condus până la final.
Cel mai îmbucurător aspect a fost atitudinea jucătoarei noastre, aşa cum ne anunţase deja ea a lucrat mult aici şi astăzi a fost un monument de calm şi de concentrare. Şi răsplata a venit imediat.
Strycova , adusă la limita exasperării de loviturile Simonei, a găsit totuşi puterea să fie simpatică, când după una din puţinele ei reuşite deosebite s-a bucurat în exces.

Simona Halep (5) [4] – Barbora Strycova (Cehia, 17) 6-2, 6-3

Partida a durat 1h13′

BS-SH

Credit Info: wtatennis.com

Simona o va întâlni în sferturile de finală pe învingătoarea din partida Johanna Konta (7) [6] – Anastasija Sevastova (26). Konta a trecut astăzi de Naomi Osaka: 7-6(5), 3-6, 6-1,

Simona Halep a acumulat 100 de puncte WTA în urma calificării în sferturi şi a depăşit-o în clasamentul live pe Dominika Cibulkova. Locul 4 îi mai este ameninţat doar de Garbiñe Muguruza, dar numai dacă aceasta câştigă turneul.

Mingea de meci:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.