Credit Foto: evraydim / istanbulcup.kozawos.com

În primul sfert de finală al WTA International “TEB BNP Paribas Istanbul Cup”:

Irina Begu (33) [3] – Basak Eraydin (Turcia, 257) [Q] 2-6, 7-6(5), 6-1

Partida a durat 2h45′.

BE – IB

Credit Info: wtatennis.com

Dacă după meciul din turul 2 remarcam similitudinea cu cea din turul 1, astăzi Irina ne-a arătat că se poate şi mai greu, căci similitudinea cu precedentele întâniri s-a respectat, dar partida a fost una şi mai dură.

Circumstanţele i-au fost într-adevăr potrivnice Irinei: un public needucat pentru tenis într-o arenă care amplifică şi cel mai mic zgomot (bine că n-a fost nicio britanică pe teren), o adversară care-şi juca meciul vieţii, cu o determinare ieşită din comun dar şi dând dovadă de o capacitate defensivă remarcabilă. La toate acestea s-au adăugat numeroasele greşeli ale Irinei, care aşa după am văzut şi în primele două tururi nu joacă în această perioadă cel mai bun tenis al ei. Dar ca şi atunci trebuie remarcat, că dârzenia nu-i lipseşte şi nu cedează psihic, indiferent de neajunsurile de pe teren. O atitudine admirabilă, căci forma sportivă va reveni cu siguranţă şi atunci ea va avea un mental călit pentru performanţe superioare.

Irina acumulează 110 puncte WTA pentru calificarea în semifinale – fază în care nu mai ajunsese de la Florianopolis, la începutul lui august 2016, când şi câştiga turneul -, este sigură că va reveni în top 30 – deocamdată este pe locul 29 – şi aşteaptă deznodământul partidei Elise Mertens – Çağla Büyükakçay pentru a-şi afla următoarea adversară.

La conferinţa de presă de după partidă, Irina a spus cu sportivitate:

Mă aşteptam la un meci greu. Adversara mea a jucat bine. Condiţiile au fost dificile pentru amândouă.

Mingea de meci:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.