Galerie
Credit Foto: Rowland Charles Goodman & wikiwand.com

Săptămâna aceasta se dispută la Zhengzhou, China, primul turneu din seria WTA 125k (sau WTA Challenger), o copie mai puţin reuşită a circuitului ATP Challenger (la sfârşitul ştirii calendarul circuitului), al cărui nume vine de la valoarea premiilor, care sunt pentru toate turneele în valoare de 125.000 USD (inclusiv ospitalitatea).

Organizatorii turneului de la Zhengzhou – sau WTA conform altor interpretări, căci ei alcătuiesc listele de participare – au acceptat din greşeală o jucătoare în plus pe tabloul principal. Situaţia era prevăzută de regulamentul WTA, care la paragraful IIIC1d) “Procedura în caz de eroare administrativă” spune că în acest caz ultimele două jucătoare de pe ultima listă de acceptare vor juca un meci preliminar pentru locul de pe tabloul principal.

Acesta s-a desfăşurat şi s-a încheiat cu rezultatul: Shiho Akita (Japonia, 242 WTA) – Jana Fett (Croaţia, 222) 2-6, 7-5, 6-1. Aşadar, venită să joace pe tabloul principal, tocmai în China, Jana Fett a plecat acasă fără să aibă această şansă. Tot regulamentul WTA (în paragrafele următoare) îi asigură însă punctele (doar unul, în cazul de faţă) şi premiul financiar cuvenite primului tur. Şi învingătoarea va fi recompensată pentru meciul suplimentar disputat cu 35% din punctele şi 25% din premiul cuvenite pentru turul 2. De asemenea, cheltuilelile croatei îi vor fi rambursate de către WTA.

Apr 17, 2017 Biyuan Cup Zhengzhou Women’s Tennis Open Zhengzhou, CHINA
Iun 06, 2017 Bol Open Bol, CROAŢIA
Sep 05, 2017 Dalian Women’s Tennis Open – Dalian, China Dalian, CHINA
Nov 06, 2017 Engie Open de Limoges Limoges, FRANŢA
Nov 06, 2017 WTA EA Hua Hin Championship 2016 Hua Hin, TAILANDA
Nov 13, 2017 OEC Taipei WTA Challenger Taipei, TAIPEI
Nov 20, 2017 Hawaii Open Honolulu, SUA

 

Sursă primară: spox.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.