La câteva ore după ce îşi anunţase pauza competiţională din cauza unei accidentări, Caroline Garcia a primit o convocare oficială din partea Federaţiei Franceze de Tenis pentru partida din barajul pentru Grupa Mondială 1 a Fed Cup, Franţa – Spania (22-23 aprilie, Roanne).

Într-un interviu acordat “Tennis Actu”, preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli, a spus că s-a întâlnit cu tatăl şi antrenorul jucătoarei – Louis-Paul Garcia – care şi-a exprimat iniţial rezerve legate de atmosfera neprielnică de care ar fi înconjurată jucătoarea, dar şi de anumite probleme de sănătate. Totuşi, chiar după ce a luat act de acestea, la propunerea căpitanului nejucător Yannick Noah, comitetul executiv a decis să o selecţioneze, ţinând cont de rezultatele ei bune din ultima perioadă – optimi la Indian Wells, semifinale la Miami.

Chiar luată în considerare problema de sănătate, Bernard Giudicelli spune că aceasta nu exclude prezenţa lui Garcia, căci Federaţia poate să-i asigure îngrijirile medicale. Faptul că Garcia spune în comunicat că afecţiunea durează de la US Open 2016 a fost folosit împotriva ei, căci de atunci ea a jucat şi a făcut-o bine. Termenul limită pentru a se prezenta la Roanne este duminică.

În caz de neprezentare, cazul va fi prezentat comisiei de litigii al Federaţiei, care va decide asupra uneia din sancţiunile – în ordine crescătoare – avertisment, blam, până la interzicerea de a juca timp de 5 ani pe teritoriul francez, ceea ce ar include – ca o ipoteză, deocamdată – şi turneul de la Roland Garros.

Evident că se ridică şi întrebări legate de o declaraţie mai veche a lui Yannick Noah – dată tot “Tennis Actu” – legat de faptul că un jucător / jucătoare nu poate fi convocat în competiţiile pe echipe dacă nu-şi doreşte să vină, căci asta n-ar aduce niciun folos, ci mai degrabă ar dăuna atmosferei de la lot sau de faptul că la meciul de Cupa Davis de la sfârşitul săptămânii trecute, absenţele au fost numeroase – Tsonga, Monfils, Simon, Gasquet, Herbert – fără ca să se creeze toată această vâlvă.

Credit Info: Tennis Actu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.