Azi noapte, Serena Williams a postat următorul comunicat pe reţelele de socializare, reacţionând la adresa lui Ilie Năstase, legat de evenimentele petrecute la Mamaia:

Mă dezamăgeşte să ştiu că trăim într-o societate unde oameni ca Ilie Năstase pot face comentarii atât de rasiste despre mine şi despre copilul meu încă nenăscut şi comentarii sexiste la adresa colegelor mele.
Am spus-o odată şi o repet: lumea aceasta a ajuns departe, dar mai avem un lung drum înaintea noastră. Da, am înlăturat atâtea bariere, dar au mai rămas o sumedenie. Această întâmplare sau altele similare nu mă vor opri să adaug dragoste, lumină şi sensibilitate în tot ce fac. Voi continua să iau atitudine pentru tot ce este drept.

Urmază probabil un citat:

Nu mi-e frică spre deosebire de voi. Vedeţi voi, nu sunt o laşă. De ce sunteţi asaltaţi de tristeţe? Puteţi să mă împroşcaţi cu vorbe, puteţi să încercaţi să mă ucideţi cu ura voastră, dar voi continua să mă ridic precum aerul.

Şi apoi încheie:

Mulţumesc cu deferenţă ITF pentru orice atenţie va acorda acestui caz. Vor avea întregul meu sprijin.

Serena

*

Dacă ieri eram emoţionat de mesajul Serenei, astăzi sunt amuzat de dramatismul pe care îl induce jucătoarea americană în această chestiune.
Este de înţeles starea ei emoţională, evidentă în profunzimea exagerată a problematicii abordate de ea în comunicat şi chiar a stilului folosit, raportată la evenimentul în discuţie.
Avem de asemenea tot respectul pentru Serena şi pentru minunata perioadă prin care trece
Dar nu cred că emoţia a afectat şi memoria marii campioane; pentru cei dintre voi care nu cunosc incidentul petrecut în 1997, în care a fost implicat Richard Williams şi marea noastră jucătoare Irina Spîrlea, vă invit să citiţi aici.

✊?

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.