Credit Foto: fedcup.com

Este emoţionant să joc acasă după 10 ani, dar mâine voi lăsa aceste semtimente deoparte şi îmi voi face jocul

*

Ilie Năstase: „Un singur sfat: să câştige!”

Corespondenţă de Paul Alexe

Preluare Sport Sud-Est

Tragerea la sorţi a ordinii meciurilor din prima zi a confruntării dintre România şi Marea Britanie, din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială II din Fed Cup, desfăşurată vineri, la Hotel Iaki din Mamaia, a fost urmată de scurte declaraţii de presă din partea componentelor celor două echipe, precum şi a căpitanilor nejucători. Trecând peste penibilul primei întrebări, care s-a referit la… sarcina Serenei Williams (?!!), fetele s-au regrupat rapid şi, iată ce au declarat:

Simona Halep (România): „Am mai jucat în primul meci la Fed Cup, deci nu este nicio problemă. Sper să mă simt bine, să îmi fac jocul şi să câştig! Este important pentru mine să joc aici, în oraşul natal, pe terenurile unde m-am pregătit când eram junioară. Nu în ultimul rând, voi juca la baza sportivă ce aparţine domnului Idu, cel care m-a ajutat în perioada junioratului. Nu ştiu cum este publicul constănţean, pentru că n-am mai jucat aici de la 16 ani. Sper să fie un public gălăgios, dar fair-play, care să ne ajute!”

Irina Begu (România): „Nu prea contează dacă joci prima sau a doua. Important este să ne facem treaba şi să câştigăm. Ne-am pregătit bine şi, personal, abia aştept să joc. Va fi primul meu meci împotriva lui Konta, jucăm pe zgură, care este suprafaţa mea favorită şi sper să mă ajute”.

Monica Niculescu (România): „Vremea de afară ne afectează pe toate, în egală măsură. Vom vedea cum decurg lucrurile, cum va evolua scorul şi abia apoi vedem ce va fi la dublu. Mă simt bine alături de oricare dintre fete, dealtfel am şi jucat dublu, cu bune rezultate, şi cu Sorana, şi cu Irina şi cu Simona”.

Sorana Cîrstea (România): „Eu sper să fie 3-0 şi să nu mai fie nevoie de meciul de dublu. Dar dacă va fi nevoie, eu sunt pregătită. Am spus mereu, eu vin sută la sută la echipa naţională şi sunt pregătită şi pentru simplu, şi pentru dublu, şi pentru a le încuraja pe fete, de lângă teren. Moni a jucat dublu alături de fiecare dintre noi şi suntem puternice în orice formulă”.

Ilie Năstase (căpitan nejucător, România): „Ce sfat să le dau? Să intre în teren şi să le bată! Sunt încrezător, am încredere în fete. În tenis, aceasta este singura şansă să joci pentru ţară şi motivaţia este pe măsură”.

Johanna Konta (Marea Britanie): „Pentru mine, tot ce se întâmplă, meciul în sine, suprafaţa, condiţiile meteo, reprezintă doar un alt fel de provocare. Sunt pregătită şi sper să fie o expereinţă care să mă ajute pe viitor”.

Heather Watson (Marea Britanie): „Nu este niciun fel de presiune, pentru faptul că voi juca prima, contra Simonei. Şi la turnee, îmi place să intru repede în turneu, să joc. Îmi place atmosfera din echipă, modul în care toţi cei din jurul echipei înceracă să ne ajute şi sper să facem un rezultat bun. În privinţa Simonei, ştiu ce joacă, ştiu la ce să mă aştept, sper să pot juca cel mai bun tenis al meu”.

Laura Robson (Marea Britanie): „Mă simt bine, accidentarea a trecut, mă bucur să fiu în echipă. M-am antrenat foarte bine, dar nu voi juca la simplu. Dacă va fi nevoie de mine, voi da tot”.

Anne Keothavong (căpitan nejucător Marea Britanie): „Vremea este aceeaşi pentru ambele echipe, deci… Nu avem o misiune uşoară, dar vom face tot ce putem. Fetele sunt pregătite să dea tot ce au mai bun. Ca jucătoare, n-am reuşit să ajung cu echipa în Grupa Mondială, sper să reuşesc în calitate de căpitan nejucător. Avem o echipă valoroasă, care poate juca de la egal cu oricine. Presiunea este mare pe ambele echipe, ele au de partea lor publicul, suprafaţa de joc, dar le putem oferi un tenis de calitate”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.