Povestea zilei de astăzi de la “Tenis Club Idu” din Mamaia

de Paul Alexe

Preluare Sport Sud-Est

Febra tenisului se simte din ce în ce mai pregnant la malul mării. În ciuda timpului deloc prielnic, care are darul de a produce îngrijorare în rândul iubitorilor sportului alb, pregătirile pentru evenimentul finalului de săptămână, meciul dintre România şi Marea Britanie, din cadrul barajului pentru Grupa Mondială II al Fed Cup, au intrat pe ultima linie dreaptă.

Practic, ziua de miercuri a fost ultima dinaintea celei ce programează primul eveniment oficial al disputei dintre România şi Marea Britanie, conferinţa de presă a celor două echipe. Astfel, joi, componentele celor două echipe, alături de căpitanii nejucători, se vor afla în faţa reprezentanţilor mass-media, avizi să afle (în numele fanilor din cele două ţări) cu ce gânduri şi speranţe vor aborda confruntarea de sâmbătă şi duminică.

Miercuri, însă, a fost ziua în care jucătoarele delor două echipe au avut posibilitatea să schimbe primele mingi pe terenul de pe arena centrală de la Tenis Club IDU Mamaia, gazda competiţiei. Chiar dacă temperatura în aer n-a depăşit 10-12 grade Celsius, iar cerul a fost acoperit de nori ameninţători, n-a plouat. În schimb, prelata care a acoperit până acum terenul şi-a făcut datoria, iar suprafaţa de joc se prezintă în condiţii excelente.

Simona Halep, lidera echipei noastre, s-a antrenat dimineaţă timp de mai bine de o oră în compania unuia dintre cei mai talentaţi juniori constănţeni, Edris Fetisleam (17 ani), sportiv legitimat chiar la clubul ce găzduieşte confruntarea. Acesta a întrebuinţat-o serios pe campioana de la malul mării, astfel că putem deduce că antrenamentul a fost unul reuşit. Au intrat, apoi, pe terenul central, Irina Begu şi Sorana Cîrstea. Tot astăzi, a făcut primul antrenament şi Monica Niculescu, ultima care s-a alăturat echipei, după ce, duminică, a câştigat finala probei de dublu de la Biel (Elveţia). Fetele s-au antrenat separat, iar o a doua şedinţă de pregătire s-a consumat în cursul serii.

“Cu siguranţă, când se vor apropia de startul partidei, vor juca împreună pe puncte. Până atunci, însă, fiecare îşi face programul de antrenament cum consideră mai bine”, a declarat George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, care a preluat pe umerii săi „sarcina” de a răspunde curiozităţii îndreptăţite a reprezentanţilor presei.

Fetele sunt decise să facă un meci mare şi să tranşeze disputa în favoarea lor, indiferent dacă vor reuşi acest lucru în număr minim sau maxim de meciuri. Româncele mizează pe sprijinul necondiţionat al publicului constănţean, precum şi pe avantajul, teoretic, al suprafeţei de joc.

„Sperăm că publicul va fi principalul susţinător al fetelor noastre. Sigur, sperăm într-o formă deosebită a fetelor şi, nu în ultimul rând, într-o victorie foarte necesară tenisului românesc”, a spus George Cosac. „Suntem un pic favoriţi, pe hârtie, sper să fim până la capăt. Este un meci foarte important pentru tenisul românesc, trebuie să rămânem în grupa a doua mondială şi cred că vom rămâne, fetele sunt hotărâte”, a opinat oficialul român.

Surprinzător (sau poate… nu!), marele absent este tocmai căpitanul nejucător al echipei noastre, legenda tenisului mondial, Ilie Năstase. Ca şi la disputa cu Belgia, se pare că responsabilitatea supravegherii antrenamentelor fetelor noastre revine antrenorilor din staff-ul tehnic, în frunte cu fostul căpitan nejucător, Alina Tecşor. În schimb, Ilie Năstase va fi cel care va sta alături de fete, în timpul meciurilor.

„Ajunge şi domnul Năstase. Echipa Marii Britanii a cerut ca să punem conferinţa de presă joi, astfel că şi domnul Năstase va veni joi. Dânsul este căpitan nejucător. Antrenorii sunt prezenţi”, a expus preşedintele federaţiei statutul lui Ilie Năstase.

Evident, tot astăzi, au efectuat primele antrenamente și tenismenele din Marea Britanie, în frunte cu a şaptea jucătoare a lumii, Johanna Konta. Alături de ea, au fost prezente Heather Watson, Laura Robson şi Jocelyn Rae.

„După performanţele din ultima perioadă, Johanna Konta reprezintă principalul pericol, unul de luat în seamă”, este de părere George Cosac.

Preşedintele forului român are veşti bune şi pentru cei care n-au reuşit să-şi achiziţioneze bilete în prima tranşă scoasă la vânzare.

„Vor mai fi bilete la vânzare, deoarece federaţia britanică a renunţat la o parte din biletele la care avea dreptul, deasemenea, aşteptăm şi un ultim răspuns de la ITF şi, cu siguranţă, vom scoate aceste bilete la vânzare”, a explicat George Cosac.

Este de aşteptat ca biletele să fie puse la vânzare joi sau cel târziu vineri, federaţia urmând să anunţe dacă achiziţionarea se va putea face la fel ca în prima fază, adică online, pe bilete.ro, sau la recepţia de la Tenis Club IDU din Mamaia.

Ziua de joi este dedicată conferinţelor de presă a celor două echipe. Primele care se vor afla în faţa jurnaliştilor sunt fetele noastre, de la ora 11.30, urmate de britanice, de la ora 13.45. Tot joi, de la ora 20.00, este programat şi dineul oficial. Evident, vor continua şi antrenamentele, după următorul program: 9-11 România, 11-13 Marea Britanie, 13-15 România şi 15-17 Marea Britanie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.