România vrea, românii pot!

de Alexandra Sfîrlogea

Preluare de pe blogul Simona Halep Fan Space

În sport cuvintele sunt ultimele care ar trebui să vorbească. Indiferent de moment, joc sau adversar, în sport ești cu tine, pentru tine. Asta este unul din efectele pe care performanța le produce indiferent de nivelul la care ai ajuns.

În România, gazda tenisului din ultimele două zile, lucrurile au stat puțin altfel. Noi, românii, prin simpla noastră definiție suntem reprezentați de o serie de caracteristici paralele, dar care la final, în mod absolut miraculos se îmbină sublim. Suntem blamați, respectați, iubiți, înjurați, descurajați, medaliați și la final ajungem să fim un neam născut din patos. Și din patosul ăsta dăm naștere unor gesturi extreme.

Azi a fost despre ei! Despre cei care reprezintă acea extremă frumoasă a României. Dincolo de cuvintele noastre, stau faptele lor și ele o să-și aibă ecou pentru totdeauna. Restul, sunt simple sunete.

Azi a fost despre cei care demonstrează din nou că tenisul poate să reprezinte una dintre cele mai frumoase capitole pe care România le are scrise.

Azi a fost despre cei care și-au doborât propriul record prin propriile forțe.

Azi a fost despre calitate și nu despre cantitate.

Azi a fost despre puterea exemplului, și nu despre puterea cuvântului.

Azi a fost despre ,,Haide că poți!”.

Ei, cei de azi, sunt românii care pot. Românii care pot să lupte pentru ce iubesc, pentru ce-și doresc și pentru un loc frumos pe harta reușitei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.