În cea de-a doua partidă a întâlnirii România – Marea Britanie, contând pentru Barajul Grupei Mondiale II:

Johanna Konta (7) – Sorana Cîrstea  (62 WTA) 6-2, 6-3

Partida a durat 1h9′.

Partida a fost întreruptă pentru prima dată în setul 2, la 2-1 pentru Sorana Cîrstea, când Ilie Năstase a fost eliminat mai întâi de pe teren şi apoi din incintă, pe motiv că ar fi folosit un limbaj neadecvat. Conform antrenorului Adrian Cruciat, care a comentat pentru Digi Sport, la unul din apelurile arbitrului de scaun pentru a se păstra liniştea – nejustificat şi el, căci din ce am văzut era chiar prea multă linişte – Ilie Năstase l-ar fi interpelat “It’s not an … opera”, “Nu suntem la o blestemată de operă”. După eliminarea lui Ilie Năstase, Sorana a făcut break şi speranţele crescuseră în tabăra noastră.

Dar Johanna Konta a avut o cădere nervoasă după acest ghem, a izbucnit în hotote de plâns, pretextând că a fost înjurată de un spectator, ceee ce a dus la întreruperea partidei cu jucătoarele mergând la vestiare. Altă decizie absolut nejustificată a arbitrului, contestată pe bună dreptate de delegaţia noastră, cu argumentul că asemenea incidente minore – căci acesta este a fost unul minor – sunt inevitabile la întâlnirile pe echipe.

După reluare, Sorana nu s-a mai putut conecta la meci.

Rămâne ca întreaga noastră delegaţie, începând cu jucătoarele, să uite cât mai repede peripeţiile zilei de astăzi şi să intre mâine senine pe teren.

RomâniaMarea Britanie 1-1

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.