Credit Foto: fedcup.com

Marea Britanie le-a anunţat pe cele 4 jucătoare care vor face deplasarea la Mamaia, pentru a juca pe 22-23 aprilie barajul pentru Grupa Mondială II, cu echipa României, miza fiind menţinerea în această Grupă sau retrogradarea în Grupa Zonală 1:

Lotul Marii Britanii este acelaşi care între 8-11 februarie reuşea să se califice la acest baraj, din Grupa 1,  “Zona Europa / Africa” (Tallinn), după 3 victorii în grupa Round Robin – cu Letonia, Turcia şi Portugalia şi 2-1 într-una din finale, cu Croaţia:

  • Johanna Konta (7 WTA la simplu / 139)
  • Heather Watson (113 / 79)
  • Laura Robson (202 / 267)
  • Jocelyn Rae (- / 106)

Palmaresul direct între cele două echipe este 4-1 în favoarea echipei României cu ultima victorie obţinută în 2014, în Grupa Zonală 1 (Budapesta): Watson – Cîrstea 6-7(6), 6-1, 6-4; Konta – Halep 1-6, 4-6; Rae / Watson – Begu / Niculescu 0-6, 2-6.

Anne Keothavong, căpitanul nejucător al Marii Britanii a declarat:

România are o echipă de prima mână şi vor avea avea avantajul terenului propriu pe suprfaţa lor favorită. Suntem outsieri.
Dar avem un excelent spirit de echipă cu o mare experienţă combinată a echipierelor în Fed Cup şi Johanna joacă cel mai bun tenis al carierei.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.