Slideshow – 3 imagini

Caroline Garcia a anunţat într-un comunicat publicat pe Twitter că va renunţa la turneul WTA Premier de la Stuttgart (24-30 aprilie) din cauza unei dureri recurente la spate care datează încă din timpul US Open 2016. Ea spune că va lua o pauză pentru a trata inflamţia dureroasă a nervului sciatic şi a aborda astfel într-o condiţie fizică mai bună restul sezonului de zgură. Îşi anunţă reintrarea fie la WTA International Rabat (1-7 mai), fie la WTA Premier Mandatory Madrid (8-14 mai).

Evident că această pauză va include şi partida din barajul pentru Grupa Mondială 1, Franţa – Spania (22-23 aprilie, Roanne), deşi ea n-o spune explicit. Garcia nu a fost prezentă nici la partida din primul tur: 1-4 cu Elveţia (11-12 februarie, Geneva).

Acesta este desigur motivul pentru care colegele ei din echipa Franţei, Kristina MladenovicAlizé Cornet şi Pauline Parmentier au replicat la tweet-ul Carolinei printr-un sec “lol” (râs în hohote). Mai mult, acţiunea  a fost una concertată şi ele au postat “lol”-ul practic în acelaşi timp, ceea ce a atras o ploaie de comentarii acuzatorii la adresa lor din partea urmăritorilor.

Pe de o parte, acum înţelegem mai bine motivele separării dintre Mladenovic şi Garcia, pe de alta, venirea lui Yannick Noah la cârma echipei de Fed Cup nu pare a fi rezolvat tensiunile de acolo, aşa cum s-a sperat – încă o dovadă a faptului că în Fed Cup problemele nu pot fi abordate ca în Davis Cup – şi în sfârşit observăm cum Caroline Garcia este din nou persectutată pe social media, de data aceasta nu de către românii revoltaţi, ci de către propriile ei colege.

Galerie
Click pentru a mări

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.