Bernarda Pera, Bianca Andreescu (în mijoc), finalistele de la Santa Margherita

Bianca Andreescu este una din primele patru câştigătoare (vor mai fi alese alte două până la sfârşitul ediţiei) ale “Heart Award” (distincţia inimii), un premiu  pentru jucătoarele care au evoluat în Fed Cup “cu devotament, curaj ieşit din comun şi dedicare pentru echipa lor”. O comisei a ITF, formată din preşedintele David Haggerty, foste jucătoare de Fed Cup şi reprezentanţi ai presei internaţionale alege jucătoarele nominalizate, apoi votul popular decide câştigătoarele pentru fiecare Grupă a competiţiei.
Anul acesta Aryna Sabalenka din Belarus a câştigat trofeul pentru Grupele Mondiale I şi II, iar Heather Watson, Galina Voskoboeva şi Bianca Andreescu pentru Grupele Regionale.

Bianca a avut un parcurs perfect pentru Canada în Grupa Zonală 1 / Americi, care a ajutat echipa Canadei să acceadă în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială II.

Premiul de 1000 USD este donat de fiecare jucătoare unei asociaţii caritabile aleasă de ea. Bianca a optat să efectueze donaţia “Sick Kid Foundation”, o fundaţie dedicată copiilor bolnavi.

*

Altfel, ecourile în presa internaţională după victoria de turneu de săptămâna trecută de la ITF 25k Santa Margherita au fost numeroase, prestigiosul site “Tennis World” semnalând victoria Biancăi. Din cronica partidei pe care o fac dânşii am aflat şi informaţia că Bianca nu numai că a revenit de la 2-5, dar a salvat şi două mingi de meci în tie-break-ul setului decisiv.

În urma acestui succes, Bianca va ocupa – cu 281 de puncte – un loc în jurul poziţiei 190 WTA începând de lunea viitoare şi are practic asigurată prezenţa în calificările celui de-al doilea turneu de Mare Şlem al anului, Roland Garros.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.