Slideshow – 5 imagini

După victoria la limită din turul 2, Novak Djokovic a reuşit şi astăzi să câştige în aceeaşi manieră partida din optimile de finală (R16) ale turneului ATP Masters 1000 “Monte-Carlo Rolex Masters“ cu Pablo Carreño Busta.

De data aceasta, Nole n-a mai primit la 4-5 decisiv, dar era gata-gata să se ajungă acolo căci, la 4-4, Carreño Busta a avut 40-15 pe serviciul sârbului. Trei puncte consecutive l-au scos pe favoritul numărul 2 din încurcătură atunci şi alte 3 puncte consecutive i-au permis să facă break-ul care l-a calificat în sferturi, căci şi în ultimul ghem a fost condus cu 30-0.
Până atunci, Djokovic îşi adjudecase clar primul set şi Carreño Busta pe al doilea, după ce rezistase revenirii lui Novak de la 5-2 la 5-4.

Novak Djokovic a părut că şi-a regăsit bucuria de a juca după care tânjeşte de ceva vreme, cu rezultat direct, multe lovituri strălucitoare, dar a căzut deseori în extrema cealaltă asumându-şi riscuri inutile – urmate de greşeli – pe fondul unei detaşări excesive. Mai rămâne acum să găsească echilibrul dintre entuziasm şi sobrietate sau cu alte cuvinte să ia deciziile corecte, funcţie de joc şi nu de starea lui de spirit.

Novak Djokovic (Serbia, 2) [2] – Pablo Carreño Busta (Spania, 19) [13] 6-2, 4-6, 6-4

*

Ultimul rezultat din optimi este:

Diego Schwartzman (Argentina, 41) – Jan-Lennard Struff (Germania, 58) [Q] 6-3, 6-0

Partida a durat 1h10′.

Argentinianul va fi singurul jucător necotat printre capii de serie care va juca în sferturile de finală şi îşi va îmbunătăţi cel mai bun clasament (cel actual) cu cel puţin 7 locuri.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.