Slideshow – 5 imagini

Imposibil de redat în cuvinte dramatismul celui de-a treilea sfert de finală al zilei la ATP Masters 1000 “Monte-Carlo Rolex Masters“. Parcă a fost regizat anume suspansul care a crescut continuu până în ultimul ghem al partidei când Djokovic – pe propriul serviciu – a salvat 4 mingi de meci la 5-6, şi-a creat şi două şanse să egaleze la 6, dar răsplata pentru tenacitatea lui Goffin a venit în cele din din urmă şi el a fructificat cea de-a 5-a oportunitate de a câştiga partida.

Mai devreme în set, Nole părea să se desprindă după un break în primul ghem al setului şi după ce făcuse 4-2, la capătul unui ghem de serviciu cu 7 egalităţi şi cu 5 mingi de break salvate. Dar forţa mentală a lui David a fost uriaşă şi ce n-a reuşit în acel ghem a reuşit peste două, când a câştigat rapid pe serviciul sârbului.

Primele două seturi fuseseră adjudecate fără emoţii de Goffin cu două break-uri la zero, respectiv de Nole cu un break la zero.

Oricum, chiar făcând abstracţie de răsturnările de pe tabela de scor, o partidă superbă de un nivel tehnic extrem de ridicat.

David Goffin (Belgia, 13) [10] – Novak Djokovic (Serbia, 2) [2] 6-2, 3-6, 7-5

Partida a durat 2h37′.

În urma acestei victorii, David Goffin revine pentru moment pe locul 10 ATP – cel mai bun al carierei – şi doar Lucas Pouille i-l poate răpi dacă o să câştige turneul şi dacă belgianul nu ajunge în finală.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.