Astăzi, în turul 2 (R16) al probei de dublu la ATP Masters 1000 “Monte-Carlo Rolex Masters” va intra în turneu perechea Rojer / Tecău, care a avut BYE în primul tur.
Ei vor juca în cea de-a treia partidă a sesiunii ce începe la ora 12.00, aşadar în jurul orei 15.00:

Jean-Julien Rojer (21) / Horia Tecău (14) [8]Romain Arneodo (Monaco, 851) / Hugo Nys (Franţa, 181) [WC]

Adversari absolut surprinzători pentru perechea româno-olandeză, căci beneficiarii de wild card, Arneodo / Nys au trecut în primul tur de Pablo Carreño Busta (20) / Guillermo Garcia-Lopez (28) (ambii Spania): 6-4, 6-3 în 1h2′.
E adevărat că Romain Arneodo a avut un maxim al carierei la dublu 177 ATP / februarie 2015, dar Carreño Busta / Garcia-Lopez au fost semifinalişti la Australian Open 2017!

Ordinea de joc – 19.04 – ATP Monte Carlo 2017

Tablourile turneelor ATP

*

Altfel, Horia şi Jean-Julien au acordat un interviu site-ului ATP la rubrica “Masters-ul meu 1000”:

Care este turneul vostru Masters 1000 preferat?

Horia: Sunt multe frumoase. Îmi place Monte Carlo mult, Madridul, dar Indian Wells este probabil cel mai cochet, cele mai frumoase împrejurimi, confortabil pentru jucători, vreme bună. Excelent la toate capitolele.

Jean-Julien: Mie îmi place Monte Carlo. Este primul turneu important pe zgură, evident o locaţie superbă şi de asemenea vreme frumoasă. Îmi place aici şi pentru că atunci când eram mic, urmăream acest turneu şi mă gândeam că dacă ai jucat la Monte Carlo, atunci eşti realizat. Mă leagă multe amintiri de acest turneu.

Care este amintirea voastră preferată de la un Masters 1000?

Horia: Să câştigi primul titlu este mereu memorabil. Anul trecut am avut un turneu extraordinar la Madrid – am câştigat fără să pierdem set. Am fost în formă mare. Dar pe primul l-am câştigat la Cincinnati 2012 (/ Robert Lindstedt) când i-am bătut pe Bryani în semifinale şi pe Bopanna/Bhupathi în finală. Acesta a fost primul meu titlu important după ce am pierdut câteva finale de Mare Şlem, aşa că este prima amintire ce-mi vine în minte.

Jean-Julien: Miami îmi vine primul în minte pentru că m-am mutat acolo atunci când aveam 12 ani şi m-am antrenat atâţia ani la baza unde se dispută turneul. Să câştig acolo (cu Aisam-Ul-Haq Qureshi în 2013) a fost finalizarea unui ciclu. Şi în finală mi-am avut familia şi prietenii alături. E foarte aproape de Curaçao (acolo este născut şi este şi acum rezident Jean-Julien, n.m.). A fost unul din cele mai frumoase momente ale carierei.

Care este amintirea preferată din afara terenului la un Masters 1000?

Jean-Julien: Îm place petrecerea jucătorilor de la Monte Carlo. E foarte distractivă. Mulţi jucători participă, chiar şi durii care spun “a, nu, anul ăsta, nu”, dar până la urmă toată lumea intră în atmosferă şi se simte bine. Una din cele mai interesante activităţi la un Masters.

Horia: Şi mie îmi place acolo. E ceva special.

Care ar fi meciul vostru de vis la un Masters 1000?

Jean-Julien: (lui Horia) Îmi pare rău, dar trebuie să te trădez aici. Aş vrea să joc alături de Roger Federer. Ştiu că sunt lipsit de delicateţe, dar cred că e cel mai bun din toate timpurile şi de aceea cred că ar fi atât de tare să joc cu el şi să am această experienţă. Aş juca la orice turneu cu el.

Horia: Aş vrea să joc cu idolii mei cu care am crescut. Aş vrea să joc cu Pete Sampras, împotriva lui Stefan Edberg şi Michael Stich. Aceştia au fost idolii mei. 

Aţi văzut un meci la un Masters 1000 care v-a făcut să spuneţi: “Wow, ce meci extraordinar!” Vreunul anume?

Horia: În fiecare zi!

Jean-Julien: În fiecare zi, dar îmi aduc aminte de de Guillermo Coria – Nadal, finala de la Roma 2005. Eram prieten bun cu Coria şi acela a fost unul din cele mai bune meciuri din toate timpurile.

Credit interviu: atpworldtour.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.