După finala turneului ATP Masters 1000 “Miami Open presented by Itaú”, care i-a adus lui Roger Federer, cel de-al treilea titlu aici, cei doi protagonişti au declarat:

Roger Federer:

Cred că a fost un meci echilibrat. Cine nu a văzut meciul, ci doar scorul, îşi imaginează, poate, că partida a fost una liniară, cu două break-uri şi atât.
Aceasta nu este toată povestea. El şi-a avut şansele în primul set, dar şi în al doilea. Cred că am fost mai bun astăzi la punctele importante. Nu am nicio explicaţie, de ce. Aşa au mers lucrurile astăzi,
Am încercat să rămân la suprafaţă folosindu-mă de capacitatea mea de luptă. A fost o săptămână istovitoare din punct de vedere fizic şi emoţional.

Rafael Nadal:

Cred că am fost aproape. Cred că am fost suficient de aproape, ca să câştig primul set. Nu a fost ziua mea. Este adevărat şi că atunci când cineva vine cu dinamica rezultatelor, cum o are el acum, totul merge în favoarea lui.
Aşa s-au petrecut lucrurile astăzi, pentru că în primul set cred că orice era posibil. Şi al doilea a fost echilibrat. Aceeaşi poveste: un break şi atât. E uşor de văzut că a fost un meci strâns. În opinia mea, se  putea termina în orice fel, a mers în direcţia lui, aşa că bravo lui.
Puţine lucruri au decis punctele şi meciului. Pentru mine a fost mult mai echilibrat decât o spune rezultatul şi complet diferit faţă de săptămâna trecută (Indian Wells, n.n.)

Rezumatul partidei şi discursurile de acceptare a trofeelor cu Rafael Nadal amuzant:
Joc finala din 3 în trei ani aici (le-a pierdut pe toate pe care le-a jucat la Miami, în 2005, ’08, ’11 şi ’17) şi primesc de fiecare dată un trofeu din ce în ce mai mic.”LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.