Semifinalele turneului ATP Masters 1000 “Miami Open presented by Itaú” s-au încheiat cu următoarele rezultate;

Rafael Nadal (Spania, 7) [5] – Fabio Fognini (Italia, 40) 6-1, 7-5

Partida a durat 1h30′.
După ce Nadal a câştigat categoric primul set, Fognini a reuşit să echilibreze în manşa a doua, în care s-a mers cu serviciul – în general mai greu adjudecat de italian – până în ultimul ghem al meciului.

Nadal după partidă:

Serviciul mi-a funcţionat bine. Nu am avut de înfruntat nicio minge de break pe durata partidei, lucru de care sunt foarte bucuros. Asta îţi dă calm la primire, chiar atunci când ai oportunităţi pe care nu le converteşti.

Fognini:

Două meciuri diferite astăzi. Primul set nu a fost un meci. În al doilea, când am început să-mi joc tenisul, cred că el a simţit că îmi merge din ce în ce mai bine şi că doar câteva puncte vor decide partida. La sfârşit pot spune că a fost o luptă pe cinste.

Credit Info: atpworldtour.com

Roger Federer (Elveţia, 6 ATP) [4] – Nick Kyrgios (Australia, 16) [12] 7-6(9), 6-7(9), 7-6(5)

Partida a durat 3h10′.
O partidă a superlativelor la toate capitolele: calitate, spectaculozitate, suspans, aşa cum erau şi aşteptările, de altfel.
În primul set, Kyrgios s-a desprins cu break la 4-3, şi în ghemul de 5-4 în care a primit a fost în 4 rânduri la două mingi de câştigarea setului. Scăpat de presiune Federer a făcut un break pentru 5-5 şi a avut prima minge de set la 6-5. Kyrgios a salvat-o şi a dus setul în tie-break unde după alte două mingi de set ale lui Federer – la 6-5 şi 7-6 a avut la rândul lui două mingi de set – la 8-7 şi 9-8 – înainte ca elveţianul să câştige ultimele 3 mingi ale manşei, cu o dublă greşeală Kyrgios la 9-9.
În manşa a doua, în care ambii jucători şi-au câştigat toate ghemurile de serviciu, Roger a avut două mingi de meci în tie-break la 6-5 şi 8-7. Între ele s-a intercalat o minge de set a lui Kyrgios la 7-6. Australianul a mai ratat o minge de set la 9-8, ca apoi s-o fructifice pe ultima şi să echilibreze scorul seturilor.
Şi manşa a treia a fost lipsită de break-uri, iar în tie-break Kyrgios părea că se va impune: 3-1 şi 5-4 cu mini-break înainte. Dar din nou finalul a aparţinut lui Roger Federer, a cărui experienţă şi ştiinţă a jocului i-au secondat iarăşi talentul şi i-au permis să tranşeze şi acum în favoarea lui punctele decisive.

Roger Federer după partidă:

M-am simţit bine, căci rar joci trei tie-break-uri într-un meci. E frumos să câştigi şi să câştigi tie-break-uri e o încântare. Mă bucur că am câştigat aşa, căci îmi amintesc de înfrângerea de acum câţiva ani, care a fost dură. Era ziua băieţilor. N-am fost lângă ei şi a fost şi meciul acela, aşa că m-am bucurat că l-am câştigat pe acesta (meciul de la ATP Masters 1000 Madrid 2015 a fost câştigat de Kyrgios tot după 3 tie-break-uri, n.n).

Kyrgios:

Simt că nivelul tenisului meu a fost mereu ridicat, dar acum lupt mental pentru fiecare punct. Aceasta face diferenţa. Am arătat o mare putere de luptă. Este clar că sunt un tip emotiv. Am avut momente mai bune şi mai puţin bune, un fel de montagne russe, dar una pesta alta, cred că am performat bine.
Cred că am încercat şi am reuşit să muncesc în fiecare zi. Fac o echipă excelentă cu mine însumi. În fiecare zi suntem pe terenul de antrenament şi ne distrăm de minune.

*

Rezumatele celor două partide:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.