Mărturisesc că ieri, când am prezentat performanţa lui Ernesto Escobedo – calificarea în sferturile de finală la ATP 250 Series “Fayez Sarofim U.S. Men’s Clay Court Championship” – am avut oarecari rezerve, ţinând cont de adversarii modeşti de care trecuse în primele două tururi.

Dar ieri, Escobedo a confirmat şi l-a eliminat pe compatriotul lui, John Isner (23) [2], după o partidă dramatică, ce a durat 3h2′ : 7-6(6), 6-7(6), 7-6(5)
În prima manşă, Escobedo a salvat o minge de set în tie-break (la 5-6), înainte s-o fructifice pe prima pe care a avut-o. În a doua, Ernesto a ratat o minge de meci la 6-5, tot în tie-break, iar Isner a profitat şi şi-a adjudecat apoi setul. Iar în setul decisiv, Escobedo a ratat alte 5 mingi de meci: 3 la 6-5, dintre care două consecutive la 40-15, iar în tie-break a condus cu 6-3, ca să se impună până la urmă la 5.

Rezumatul partidei la sfârşitul ştirii.

Escobedo, care nu avea nici victorie pe zgură în circuit la începutul acestei săptămâni, nu s-a lăsat intimidat de cei 35 de aşi ai lui Isner şi de luni va fi cel puţin 72 ATP (o nouă îmbunătăţire a maximului carierei). El a declarat după partidă:

Sunt fără grai acum. Nu pot să cred. Am rămas în joc şi îmi tot spuneam: o să se întâmple, continuă să forţezi, fii puternic mental.

Şi dacă urmăriţi reacţia lui Ernesto la sfârşitul partidei, exact aşa a şi fost: nu i-a venit să creadă.

Şi Thomaz Bellucci l-a surprins pe Sam Querrey (25) [3] 6-4, 3-6, 6-3 în 1h47′.

Astfel că semifinale de astăzi vor fi:

de la ora 21.00:

Thomaz Bellucci (Brazilia, 65) [8]Ernesto Escobedo (91) [WC]

Palmares direct: 0-0

de la 22.30:

Jack Sock (SUA, 18) [1]Steve Johnson (SUA, 29) [4]

Palmares direct: 4-1

*

Ordinea de joc – 15.04 – ATP Houston

Tablourile turneelor ATP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.