Galerie
Credit foto: kamil@Tohkl2

În partida contând pentru turul 2 (R64) al turneului WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú”:

Sorana Cîrstea (65 WTA) – Anastasija Sevastova (Letonia, 25) [19] 7-6(4), 3-6, 6-3

Partida a durat 2h12′

Credit Info: wtatennis.com

Partida întreruptă ieri la minge de set pentru Sorana Cîrstea şi-a decis prima manşă la primul schimb: o dublă greşeală a Sevastovei. Încurajată de acest succes parţial rapid, Sorana s-a distanţat la 3-1 în manşa a doua şi lucrurile păreau a merge liniar în favoarea ei. Dar letona a egalat la 3 şi în ghemul 7 două decizii – discutabile, căci n-am avut reluări – ale arbitrilor au enervat-o progresiv pe jucătoarea noastră. Mai întâi a aruncat cu toată puterea racheta în prelată, iar apoi s-a luat în pauza dintre ghemuri la ceartă cu arbitra de scaun Marija Cicak. Fără rezultat, evident, ceea ce a determinat-o pe Sorana să arunce două sticle în teren. Penalizare cu un punct pentru al doilea avertisment, dar tot nu era nimic pierdut dacă ea s-ar fi calmat. N-a făcut-o şi astfel Sevastova şi-a completat revenirea de 5 ghemuri.
Din fericire, calmul a revenit în decisiv şi cum românca a fost jucătoarea mai bună astăzi, ea a putut să-şi pună în valoare desele lovituri excelente, să scadă numărul erorilor şi să treacă peste o nouă tentativă de revenire  a adversarei ei – de la 4-1 la 4-3.

Făcând abstracţie de incidentul menţionat mai sus şi de setul sacrificat, Sorana a făcut un meci bun, care i-a permis să elimine un cap de serie, să acumuleze 65 de puncte WTA şi – sperăm – cu serenitatea definitiv regăsită să se pregătească pentru întâlnirea din turul 3 cu Caroline Wozniacki (Danemarca, 14 WTA) [12].

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.