În partida contând pentru sferturile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú”:

Johanna Konta (Marea Britanie, 11 WTA) [10] Simona Halep (5) [3] 3-6, 7-6(7), 6-2

Partida a durat 2h30′.

Credit Info: wtatennis.com

Partida s-a decis la sfârşitul setului 2, când revenită de la 1-3, Simona era pe val şi a ajuns să conducă 5-4, scor la care a fost în 3 rânduri pe propriul serviciu la două puncte de câştigarea partidei. N-a reuşit să se apropie mai mult şi a pierdut şi tie-break-ul, după  ce a salvat două mingi de set, la 5-6 şi 6-7, înclinându-se de-abia la următoarea.
Primul set fusese adjudecat fără emoţii de Simona în urma unui joc la serviciu excelent şi cu un break realizat, iar în decisiv jucătoarea noastră nu a putut gestiona mental eşecul la la limită din manşa intermediară şi a pierdut clar (0-2 la break-uri).

Atât timp cât a respectat planul de joc, acela de a nu-i permite lui Konta să atace, folosind mingi lungi, adeseori liftate, şi trecând imediat eficient la ofensivă, Simona a dominat. Dar după ce acest eşafodaj s-a clătinat, puternica jucătoare britanică a profitat fără ezitare de breşele create.

Trei victorii la “Miami Open” pentru Simona Halep, un progres evident faţă de celelalte turnee din 2017 în ce priveşte jocul, păstrarea locului 5 în clasamentul WTA, progresul până pe locul 36 în clasamentul sezonului, realizări satisfăcătoare, dacă ţinem seama de începutul de an mai mult decât nefavorabil.

Dar mai ales, o bază pe care Simona poate începe să clădească un nou început în sezonul 2017.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.