Slideshow – 5 imagini

Simona Halep, condusă cu 4-6, 2-5 în partida din optimile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú” nu îşi foloseşte decât o parte din pauza cuvenită şi o aşteaptă preţ de jumătate de minut – pregătită să servească – pe Samantha Stosur, încă pe bancă. Semn de rău augur? Nicidecum! Ci o manifestare a unei forţe interioare ieşite din comun, expresia deciziei de a lupta până la capăt.
Şi cum curajul este răsplătit, Simona începe o revenire formidabilă: ajunge la 4-5, scor la care salvează o minge de meci în prelungirile ghemului. Odată depăşită şi această cumpănă, Simona se dezlănţuie cu adevărat şi îşi continuă seria până la 2-0 în setul decisiv. Un scurt răgaz şi apoi al doilea break al setului: 4-1 şi soarta partidei este pecetluită.

În situaţia cu care am început ştirea se ajunsese după un excelent început de partidă al Simonei : 4-2, întors însă de Stosur cu 4 ghemuri consecutive şi un break în plus în al doilea set, pentru 5-2.
Perioadele de dominare descrise s-au reprodus la nivel micro în fiecare ghem al partidei: a fost o luptă pentru dominare, pentru control, fără prea multe puncte lungi, dar cu schimburi extrem de dure, în care Simona a avut meritul că a rezistat şi apoi a anihilat definitv forehandul devastator al australiencei.
Bătălia mentală câştigată de Simona, cea fizică la fel, chiar dacă jucătoarea româncă a acuzat la un moment dat o jenă la umăr. Aspecte care nu pot decât să ne bucure şi ca de obicei trebuie remarcate intervenţiile pline de miez şi de tact ale antrenorului Darren Cahill.

Simona Halep (5) [3] – Samantha Stosur (Australia, 19) [14] 4-6, 7-5, 6-2

Partida a durat 2h10′

Credit Info: wtatennis.com

Simona Halep acumulează 215 puncte WTA pentru calificarea în sferturile de finală – şi-a egalat rezultatul de anul trecut – unde o va întâlni pe Johanna Konta (Marea Britanie, 11 WTA, clasament maxim: 9 WTA / octombrie 2016, 25 de ani) [10] de care este condusă în întâlnirile directe: 0-1.

Videoclipuri cu mingea de meci, un backhand luminos marca “Simona Halep” şi mingea cu care Simona şi-a adjudecat setul 2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.