Slideshow – 5 imagini

Rezultat excepţional reuşit de Patricia Ţig în turul 2 (R64) al turneului WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú”:

Patricia Ţig (95) [Q] – Kristina Mladenovic (Franţa, 18, aflată la cel mai bun clasament la carierei, 23 de ani) [22] 7-6(4), 6-2

Partida a durat 2h.

Credit Info: wtatennis.com

Condusă de Mladenovic cu 4-2 şi 5-3 (2-1 la break-uri) în prima manşă, Patricia Ţig a revenit cu un break, a egalat la 5, iar în tie-break s-a desprins 5-2. A oprit la timp revenirea lui Mladenovic şi apoi în manşa a doua a dominat clar – nu şi-a mai pierdut serviciul – cu prima desprindere la 3-1 şi cu al doilea break în ultimul ghem al meciului. Acesta a fost de altfel doar al doilea ghem al setului care s-a jucat cu egalităţi, după cel de-al cincilea.

Patricia Ţig a acumulat 65 de puncte WTA pentru performanţa de aseară, adică un spor de 82 de puncte faţă de începutul turneului. Cele 718 puncte pe care le are acum o poziţionează pentru moment pe locul 85 în clasamentul live.

Patricia a obţinut azi  noapte cea mai preţioasă victorie a carierei: a învins pentru prima dată o jucătoare din top 20, după ce la WTA Premier Mandatory Madrid 2016 le eliminase pe Stephens (21) şi Keys (25).

Adversara din turul 3 (R32) a Patriciei Ţig va fi nimeni alta decât fosta lideră a clasamentului WTA, Venus Williams (12) [11], cu care va juca pentru prima dată în carieră.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.