3 Slideshow-uri a câte 5 imagini

Finala turneului WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open”, care s-a disputat la Indian Wells, a avut deznodământul:

Elena Vesnina (15) [14] – Svetlana Kuznetsova (8) [8] 6-7(6), 7-5, 6-4

Partida a durat 3h1′

Credit Info: wtatennis.com

După ce Svetlana Kuznetsova salva o minge de set la 4-5 în prima manşă, ca s-o câştige apoi în tie-break – cu ajutorul masiv al fileului la ultima minge – şi conducea apoi în cea de-a doua cu 4-1 (un break înainte), lucrurile păreau tranşate în favoarea fostului număr 2 WTA. Dar Elena Vesnina nu ajunsese  până în cea mai importantă finală a carierei – după victorii remarcabile – ca să fie de acord cu aceasta. A revenit: 5-4 şi apoi a egalat situaţia pe tabela de scor la prima minge de set pe care a avut-o.
Setul decisiv a mers până la jumătatea lui, tot în direcţia Svetei 4-2, ca acum Vesnina să revină hotărâtor şi fără alte complicaţii cu 4 ghemuri consecutive, suficiente pentru a-i aduce cel mai important trofeu al carierei.

Până la urmă a  triumfat în această finală superbă, echilibrată, atitudinea mai agresivă a Elenei Vesnina, mişcarea ei mai intensă, atât în spate, unde alergat tot timpul pentru a prinde loviturile ca din tun lansate de pe fundul terenului de compatrioata ei, dar şi venirile dese la fileu, unde şi-a pus în valoare calităţile ei de excelentă dublistă.

O finală-maraton, echilibrată, care ne-a arătat că ambele jucătoare şi-au meritat cu prisosinţă locul în ultimul act, căci tenisul prestat de ele a fost de o calitate înaltă şi – mai ales – foarte spectaculos.

Elena Vesnina – care astăzi a urcat pe cel mai bun loc al carierei, 13 WTA – a câştigat cel de-al 3-lea ei turneu în circuit, după victoriile din 2013 la WTA Premier Eastbourne şi WTA International Hobart.

*

Festivitatea de premiere:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.