Diseară, la ora 20.00 va începe finala celei de-a 29-a ediţii a turneului WTA Premier Mandatory de la Indian Wells, “BNP Paribas Open”,  în care se vor confrunta două jucătoare din Rusia:

Galerie
Credit Foto: bnpparibas.com

Svetlana Kuznetsova (Rusia, 8) [8] – Elena Vesnina (Rusia, 15) [14]

Palmares direct: 1-1

Credit Info: wtatennis.com

*

Pentru Svetlana Kuznetsova aceasta este a treia finală la Indian Wells, după cele pierdute în în 2007 şi 2008 la Ana Ivanovic, respectiv Daniela Hantuchova.
Finala de la Indian Wells 2017 va fi cea de-a 40-a a carierei, din care a câştigat 17:

  • 4 de Mare Şlem (2-2)
  • 11 Premier Mandatory & Premier 5 (2-9)
  • 18 Premier (8-10)
  • 6 WTA International (5-1)

Elena Vesnina va juca în cea de-a 10-a finală a carierei, din care a câştigat două, dar diseară va fi prima la un turneu WTA Premier Mandatory:

  • 4 Premier (1-3)
  • 5 WTA International (1-4)

*

Elena Vesnina a început greoi sezonul 2017, cu eliminări în primul tur la WTA Premier Brisbane şi WTA Premier Sydney, după care s-a mai redresat: tur 3 la Australian Open şi sferturi de finală la WTA Premier St. Petersburg, urmate de optimi (după câte o singură victorie) la WTA Premier Doha şi WTA Premier 5 Dubai.
Aici însă, Elena Vesnina s-a autodepăşit şi le-a eliminat printre altele pe Angelique Kerber (2) şi Venus Williams (13).
Vesnina se situeză în prezent pe locul maxim al carierei, cu care a început turneul: 15, pe care şi-l poate îmbunătăţi cu două locuri – le-ar depăşi pe Wozniacki şi Kvitova – dacă ar câştiga finala.

Svetlana Kuznetsova a fost mai constantă, fără însă să atingă vreun vârf de performanţă: sferturi la Brisbane, optimi la Sydney şi sferturi la St. Petersburg, după care a absentat la dubla Dubai – Doha, din cauza unei accidentări.
Cea mai preţioasă victorie a Svetei la Indian Wells a fost cea la Karolina Plíšková (3).
Kuznetsova – al cărei clasament maxim este locul 2 WTA / 10 septembrie 2007 – este acum pe 7 în clasamentul live şi o victorie în finală i-ar permite să-i ia locul 6 lui Muguruza

*

La Indian Wells s-a mai disputat o finală între rusoaice, în 2006: Maria Sharapova – Elena Dementieva 6-1, 6-2

Cele două finaliste s-au calificat în ultimul act având vârstele 31 ani şi 297 de zile – Kuznetsova şi 30 de ani şi 231 de zile – Vesnina şi ocupă locurile 7, respectiv 9 într-un clasament întocmit pe acest criteriu.

Acum un an, Elena Vesnina era eliminată în primul tur al calificărilor la Indian Wells de către Julia Boserup!

Ambele jucătoare oferă excelente modele de dăruire pentru tenis: căci ele au revenit în jurul vârstei de 30 ani în prim-planul circuitului: Kuznetsova nu mai încheiase din 2012 până în 2016 – când a reintrat în top 10 – vreun sezon între primele 20, iar Vesnina încheia 2015 pe locul 111 , pentru a progresa până pe 16 la sfârşitul anului trecut.

*

În încheiere, cuvintele Elenei Vesnina pentru WTA Insider, care descriu perfect o atitudine şi o stare de spirit:

Sveta îmi spunea acum doi ani că lucrează mai mult decât înainte, dar o face cu zâmbetul pe buze. Am întrebat-o: Sveta eşti bine? Te antrenezi 6 ore zilnic şi zâmbeşti şi îţi place în continuare. Iar ea mi-a răspuns: îmi place pentru că iubesc tenisul şi realizez ce norocoasă sunt că am viaţa aceasta.
Este o inspiraţie, a spus în continuare Elena despre Sveta. Este o mare jucătoare şi avem amândouă acelaşi moment favorabil în carierele noastre, ceea ce este extraordinar pentru tenisul din Rusia.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.