Victor Ouvrard – Credit foto: Facebook Victor

Dacă la sfârşitul lui 2016 îl lăsam pe Victor Ouvrard (1063 ATP) oscilând între speranţă şi deznădejde legat de cariera lui în circuitul ITF Futures, el revine acum cu o poveste la fel de frumos scrisă, la fel de tristă. Însă umorul care străbate rândurile lui fac să se întrezăreacă speranţa.

Victor a suferit o fractură de stres, imediat după turneul jucat la Santo Domingo (Republica Dominicană) şi de atunci nu a mai jucat. Povestea acestei accidentări – care şi-a avut sursa într-o partidă de fotbal între prieteni, jucată cu două luni mai devreme – a procesului de recuperare ce a urmat şi a stărilor de spirit prin care a trecut jucătorul francez, în continuare:

N-a fost decât un simplu joc de fotbal. Fotbalul pe care îl joci cu prieteni pe care nu i-ai mai văzut demult. Căci e bine să variezi şedinţele de pregătire fizică ca să uiţi cele trei săptămâni de turnee infructoase şi ca să-ţi faci un program ludic astfel încât să-ţi păstrezi prospeţimea. “Şi apoi, sincer, dacă eşti atent n-are ce să ţi se întâmple”.

N-a fost decât un simplu joc de fotbal, dar după un contact, piciorul drept s-a răsucit. Un pic de panică, dar nu e rupt. O strivire a tendonului sau un hematom pe os, nu se ştie prea bine. Trebuie să merg normal ca să nu-mi denaturez mersul.

N-a fost decât un simplu joc de fotbal, dar la 8.500 de km de casă. Consecinţele nu sunt aceleaşi. După America de Nord, următoarele turnee sunt în Costa Rica şi Columbia. Am 9 zile la dispoziţie ca să iau o decizie înaintea următorului meci. Nouă zile pentru a lua decizia greşită.

N-a fost decât un simplu joc de fotbal, dar trebuie să mi-l asum. Trebuie să recuperez primele trei turnee nefaste. Şi apoi biletele de avion sunt deja cumpărate. O gleznieră, antiinflamatorii: o să joc turneele din America de Sud. Dorinţa de a lua puncte ATP care te face inconştient.

N-a fost decât un simplu joc de fotbal, dar cinci luni mai târziu tot nu joc. Faptul că am continuat să joc două luni a lăsat sechele şi în special o fractură de stres la piciorul stâng. Sezonul meu 2017 se petrece pentru moment departe de terenuri între şedinţe de kinetoterapie şi alţi specialişti.

N-a fost decât un simplu joc de fotbal, care mă face să realizez astăzi cât de mult îmi doresc să fiu pe teren. Desigur că în aceste trei luni au existat şi scăderi al intensităţii antrenamentelor. Bicicleta, înotul, nu sunt mereu o bucurie. Dar apar şi perioade de recâştigare a încrederii şi perioade de supraantrenament. Voinţa care înlocuieşte descurajarea şi viceversa.

N-a fost decât un simplu joc de fotbal, dar a venit într-un moment crucial. Un blocaj mental mă împiedică de ani buni să progresez. Mobilitatea redusă a gleznei m-au obligat să scurtez schimburile, m-am surprins jucând ofensiv, ceea ce s-a dovedit a fi eficace. Rezultatele încurajatoare de la sfârşitul lui 2016 mi-au întărit această idee.

N-a fost decât un simplu joc de fotbal, dar m-a determinat să-mi forţez limitele. Această schimbare de identitate îmi redă forţa să cred. Şi poate mai mult decât înainte.

N-a fost decât un simplu joc de fotbal… Dar totuşi o tâmpenie, căci eu l-am organizat.

 
 
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.