Preluare de pe blogul Simona Halep Fan Space

Simona Halep se întoarce cu o victorie de moral împotriva Donnăi Vekic

de Ramona Toderaş

După o zi cu o puternică încărcătură emoțională, Simona Halep se întoarce după o lună de zile de pauză învingând-o pe Donna Vekic 6-4, 6-1. Pe 1 februarie Simona reușea a doua victorie a sezonului împotriva tinerei Ana Konjuh, azi, la o lună și 12 zile, Simona își câștigă un meci care contează mai mult decât orice. E un meci în care a trebuit să se acomodeze din nou cu ritmul unui joc oficial și a trebuit să facă ajustări care au funcționat destul de bine în meciul de astăzi, testându-și cu succes genunchiul. Fără un obiectiv setat, căutând mai mult răspunsuri la un test fizic, meciul împotriva croatei a adus o doză suficientă de liniștire. Din punct de vedere fizic totul pare să fie în regulă!

Primul set s-a conturat într-o nebuloasă de break-uri în care niciuna dintre jucătoare nu părea a se fi conectat complet la dinamica meciului. Tocmai din acest motiv până în game-ul 7 lucrurile au fost mai dezorganizate, lipsite de ritm, precizie și viziune. Mai întâi Vekic a cedat primul game cu două duble greșeli consecutive, reușit imediat rebreak-ul la prima șansă apărută. Au urmat apoi două hold-uri de fiecare parte, urmate iarăși de un șir de două break-uri. De aici, Simona a început să ia oarecum frâiele meciului în mâini și să fugă cu următoarele două game-uri.

La 4-5 servind pentru meci, Darren Cahill a coborât și s-a așezat cu grijă lângă Simona. „Cum te simți?” a fost prima lui întrebare. Întrebare pe care o pune de fiecare dată, dar care astăzi aștepta cu nerăbdare un răspuns pozitiv. „Bine”. Iar de aici îndrumările tehnice au început să curgă „E primul tău meci, ești puțin emoționată. Pentru serviciu, încearcă să îi țintești partea de rever. Trebuie să îți iei angajamentul să ai mai multă încredere. Folosește-ți picioarele. Stai jos.” Întrebat de serviciu „serviciul e bun, procentajul la primul serviciu e bun. Vine tare pe a doua servă, ceea ce e în regulă. Vrem un serviciu de 140-150 de km/h. Pentru ca primul să intre folosește mai mult spin pe primul înspre partea de backhand. De fiecare dată când dai înspre forehandul ei, e ok, dar când îi dai mingi înalte, ea își ia șanse. Dacă vrei să îi dai mingi înalte, dă-le pe partea de backhand. Ai încredere. Nu-ți fie teamă să ratezi!”

De aici meciul a mers într-o singură direcție. Simona a luat mai mult inițiativa în punctele importante și a făcut întotdeauna alegerile corecte și a profitat din plin de punctele slabe ale croatei. La cei 1,79 serviciul Donnăi nu se ridică la așteptările pe care le-ai avea pentru o jucătoare cu o astfel de înălțime, iar în seara asta serviciul a trădat-o pe croată în cele mai importante momente. A cedat trei game-uri cu o dublă greșeală, adunând un număr total de 9 astfel de erori. Procentajul de 39% al primului serviciu în primul set a mai crescut cu doar 8 procente până la finalul meciului. La cei 20 Donna încă își caută jocul, încă nu știe exact cum și când să își folosească armele. Iva Majoli, care acum se ocupă de partea de coaching poate fi persoana care să îi ducă jocul și mintea pe aceeași parte de drum.

Sunt cifre care contează enorm de mult într-un astfel de meci. Jocul Simonei a crescut vizibil în al doilea set, cu atât mai mult cu cât încrederea câștigării primului set i-a eliberat jocul. Ajustările au funcționat perfect. Returul excelent, nicio problemă vizibilă la picior, iar Simona a citit jocul și a așteptat greșelile adversarei asumându-și lovituri eficiente.

Per total meciul a fost unul reușit, o victorie de care Simona avea nevoie în astfel de momente. După o pauză de o lună, luată pentru a-și odihni și trata genunchiul, Simona s-a reîntors cu o victorie de încălzire: „Cu siguranță primul set a fost greu pentru că ea joacă bine, așa că a fost greu să intru în joc datorită pauzei de 4 săptămâni. A fost greu să joc primul meci aici, dar mă bucur să fiu aici și vreau să îi mulțumesc antrenorului meu pentru sfaturi. Mă bucur mult că am câștigat acest meci. E important.”

Următoarea adversară? Nimeni alta decât Kiki Mladenovic care vine după o perioadă de grație. A câștigat primul ei turneu WTA la St Petersburg, reușind mai apoi o altă finală la openul mexican, pierzând de această dată în fața Lesiei Tsurenko. Franțuzoaica vine după multe meciuri în picioare și are așadar un avantaj deloc de neglijat. Forma ei de moment e într-o continuă ascensiune, iar după ce a trecut de Annika Beck 6-0, 7-5, meciul se anunță a fi unul greu pentru româncă. De altfel, Mladenovic conduce confruntările directe 2-1, însă Simona are victoria cea mai recentă (Cincinnati 2015, într-un meci cu multe urcușuri și coborâșuri Simona s-a impus 7-5, 5-7, 6-4).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.