Simona Halep trece de Naomi Osaka
pentru a se califica în turul trei de la Miami

de Ramona Toderaş

Preluare după blogul Simona Halep Fan Space

Simona Halep a reușit să iasă învingătoare dintr-un meci care se profilase a fi unul complicat pentru româncă în special din cauza stilului pe care tânăra Naomi Osaka îl posedă, aceasta putând să pună probleme jucătoarelor care nu lovesc mai tare ca ea. Cu statură impunătoare, un “poker face” impecabil și un forehand capabil să îngroape minge în teren, Osaka venea ca o posibilă amenințare pentru comeback-ul Simonei. La cei doar 19 ani jocul acesteia crește pe zi ce trece, dar în același timp este predispus greșelii în momentele cele mai importante și mai ales în condiții în care doar experiența îți poate aduce victoria. Astăzi a fost ziua Simonei. A gestionat bine sfârșitul setului trei și a obținut o victorie importantă 6-4, 2-6, 6-3.

După ce fiecare jucătoare și-a ținut serviciul timp de 8 game-uri, Simona a obținut break-ul decisiv servind imediat pentru câștigarea primului set. Dar imediat după începerea setului secund condițiile meteo s-au înrăutățit iar meciul a fost întrerupt timp de aproximativ 15 minute. Venită fără încălzire pe teren Simona și-a pierdut următoarele două servicii, iar scorul a urcat repede la 4-0 pentru japoneză. Evident nervoasă, Simona a scăpat frâiele setului. Ploaia a scos-o din ritm iar neșansa reîncălzirii a ținut-o în loc. Cu mintea rămasă într-un punct de frustrare, jocul a continuat cu o singură combatantă pe teren.

Cu o răbufnire de orgoliu Simona a reușit să recupereze unul dintre break-uri, dar scorul deja devenise imposibil de întors, iar Osaka a reușit break-ul final pentru un 6-2 crud și pierdut din cauza lipsei de concentrare.

În setul decisiv Simona a avut nevoie de un game pentru ca să intre din nou într-o setare mentală pozitivă, să se calmeze și să își reia planul de joc. Cele două se mai întâlniseră în turul trei de la Roland Garros, şi acel meci câștigat cu mari bătăi de cap de Simona, de data aceasta după pierderea primului set. Astfel că Simona a trebui să revină la strategia de a-i trimite mingi înspre corpul japonezei. Mingi adânci și incomode pe centru la care Osaka rămânea fără un răspuns de efect. După ce o surprindea cu astfel de mingi, deschiderea terenului era a doua fază a planului. Plimbată în colțuri, forehandul japonezei nu mai era la fel de eficient. Își pierdea din amploare și din forța incredibilă de care această jucătoare e capabilă, astfel că greșelile neforțate veneau negreșit.

A doua întrerupere a meciului a venit la 4-3 imediat după ce Simona reușise un nou break. O pauză mai îndelungată decât cea precedentă și din care Simona și-a învățat lecția. Încălzită și pregătită pentru orice Simona a fugit repede cu următoarele două game-uri pentru a pune punct unui meci bizar, dar care vine ca fundație pentru creșterea formei româncei.

Simona se antrenează cu toată puterea în acest moment. Declară că încă nu e la 100% dar totul merge într-o direcție pozitivă. Și asta e cel mai important. Ca Simona să joace meciuri oficiale. După Miami vine sezonul de zgură, suprafață mai prietenoasă pentru genunchii săi, iar Miami poate servi ca turneu de lansare.

În turul al treilea Simona se va întâlni cu Anett Kontaveit. O tânără de 21 de ani care a trecut surprinzător de o mai veche cunoștință a Simonei, Ekaterina Makarova. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum, iar estona vine după un sezon în care a câștigat un ITF în Franța, reușind să ajungă pe tabloul principal de la Indian Wells, iar acum și Miami după ce a trecut de tururile de calificare. În cazul în care favoritele îşi respectă statutul, Simona s-ar putea reîntâlni cu Sam Stosur în sferturi.

Dar până atunci meciurile există ca să fie jucate.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.