4 Slideshow-uri a câte 5 imagini

Două sferturi de finală dramatice ieri, la turneul ATP Masters 1000 “Miami Open presented by Itaú”, pe jumătatea superioară a tabloului:

Nick Kyrgios (Australia, 16) [12] – Alexander Zverev (Germania, 20) [16] 6-4, 6-7(9), 6-3

Partida a durat 2h33′
Doar două break-uri – în favoarea lui Kyrgios, care nu şi-a pierdut deloc serviciul – au decis această partidă echilibrată. Cu ele australianul şi-a adjudect primul şi ultimul set. Nick a avut trei şanse să închidă meciul în tie-break-ul setului 2: două la 6-4 şi una la 8-7, după ce salvase prima minge de set a lui Zverev, la 6-7. Odată mingile de meci ratate, el a mai salvat o minge de set, înainte de a se vedea nevoit să joace decisivul.

Un meci de mare spectacol între doi reprezentanţi ai generaţiei ce vine, prilej de relaxare pentru cei ce erau îngrijoraţi de spectaculozitatea tenisului din viitor şi o declaraţie frumoasă a lui Kyrgios la finalul întâlnirii (care are acum un palmares direct 2-0 cu Zverev):

O să mai jucăm de multe ori unul cu altul şi el va deveni din ce în ce mai bun. Are 19 ani, aşa că sunt cu doi ani mai mare ca el. Şi eu trebuie să devin mai bun. El mă va face tot timpul să devin mai bun.

AZ – NK

Credit Info: atpworldtour.com

*

Roger Federer (Elveţia, 6 ATP) [4] – Tomas Berdych (Cehia, 14) [10] 6-2, 3-6, 7-6(6)

Partida a durat 1h57′.
Mult dramatism în finalul partidei, cu Federer ratând o minge de meci la 5-4 şi apoi salvând două consecutive la 4-6 în tie-break. Însă patru puncte consecutive – ultimul, o dublă greşeală a lui Berdych – l-au scos pe Roger din încurcătură şi i-au permis accesul în semifinale.

Interesantă şi declaraţia lui Federer după partidă:

Cred că odată cu trecerea timpului înveţi să gestionezi mai bine presiunea. Apoi trebuie să fii atent, atunci când eşti mai vârstnic, să nu joci prea conservator atunci când contează cu adevărat. Joci atât de mult la siguranţă (“percentages”) odată cu timpul pentru că ai văzut de prea multe ori ce se poate întâmpla. Câteodată, atunci când eşti tânăr te arunci pur şi simplu şi atunci se întâmplă lucrurile minunate. Pentru mine este mereu un echilibru între jocul la siguranţă şi jocul cu spiritul liber şi tânăr.

*

Astfel în semifinala a doua a “Miami Open” se va juca partida ce nu s-a disputat în sferturile de finală de la Indian Wells:

Nick Kyrgios (Australia, 16) [12] Roger Federer (Elveţia, 6 ATP) [4]

*

Momentele importante ale celor două partide:

*


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.