Slideshow – 5 imagini

Într-o partidă superbă în primele ei două seturi şi de un dramatism aparte, astăzi, în sferturile de finală ale probei de simplu la turneul ATP 500 Series “Dubai Duty Free Tennis Championships”:

Andy Murray (Marea Britanie, 1) [1] – Philipp Kohlschreiber (Germania, 29) 6-7 (4), 7-6(18), 6-1

Partida a durat 2h54′.

Meciul a fost superb în primele lui două seturi, cu ambii jucători câştigându-şi punctele spectaculos, adeseori în urma unor schimburi de mingi lungi.
În primul set, Kohlschreiber a revenit cu 5 puncte consecutive de la 2-4 în tie-break, iar tie-break-ul  setului 2 a atins cote de un dramatism imposibil de redat în cuvinte. Este suficient să menţionăm că Murray a fructificat a 8-a minge de set, după ce salvase 7 mingi de meci ale lui Kohlschreiber. Şi, poate printr-un exemplu (videoclip la sfârşitul ştirii) de cum a reuşit scoţianul să salveze una din mingile de meci.
Jucătorul german a clacat însă în setul decisiv, după încleştarea din setul 2.

*

De această derulare a partidei de simplu au profitat Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, căci unul dintre echipierii perechii pe care trebuiau s-o întâlnească în continuare era tocmai Philipp Kohlschreiber. Era evident că el nu mai putea să intre pentru altă partidă pe teren, astfel că meciul

Jean-Julien Rojer (Olanda, 25 ATP la dublu) / Horia Tecău (19) [4] – Philipp Kohlschreiber (167) / Florian Mayer (318) (ambii Germania),

a fost câştigat de perechea româno-olandeză prin wo (walkover=neprezentare).

Horia şi Jean-Julien – care au acumulat 180 de puncte pentru calificarea în semifinale – îi vor întâlni în această fază pe capii de serie 1, Henri Kontinen (Finlanda, 5) / John Peers (Australia, 6)

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.