Elina Svitolina a câştigat astăzi cel de-al 6-lea titlu al carierei, dar primul superior categoriei WTA International şi de luni va ocupa locul 10 WTA. Ea îşi îmbunătăţeste şi procentajul finalelor câştigate, ducându-l la un impresionant 6-2.

În finala de astăzi a turneului WTA Premier 5 “Dubai Duty Free Tennis Championships”:

Elina Svitolina (Ucraina, 13) [7] – Caroline Wozniacki (Danemarca, 15) [10] 6-4, 6-2

Partida a durat 1h28′.

Credit Info: wtatennis.com

Aceasta a fost a doua victorie din tot atâtea partide a Elinei Svitolina la Wozniacki şi a fost obţinută de o manieră impresionantă.
Într-o partidă de un nivel tehnic ridicat, cu puţine greşeli, Elina Svitolina a fost pregătită mental mult mai bine pentru un meci cu o asemenea miză, căci şi-a etalat cu prisosinţă toate calităţile: mişcare permanentă în teren fără să obosească deloc, lovituri de o mare fineţe pe rever cu care şi-a deschis unghiuri ce păreau imposibile, dar mai ales un forehand devastator, parcă împrumutat din circuitul ATP. Cu puţin mai multă concentrare în momentele cheie şi cu un serviciu 2 îmbunătăţit, ucraineanca va fi foarte greu de învins pe viitor de către oricine.

În primul set, Wozniacki a alergat să-şi recâştige serviciul pierdut la 2-2, dar nu a avut cum să facă aceasta  până la 5-4, căci nu şi-a creat nicio oportunitate în acest sens, dar totuşi a reuşit să salveze două mingi de set la 3-5. Primele trei mingi consecutive de break au venit în ultimul ghem al primului set, dar au fost anihilate de Svitolina, care a câştigat prima manşa la a patra minge de set.
În manşa a doua, după câte un break de fiecare parte, Wozniacki a condus cu 2-1, moment în care ucrianeanca a dat drumul cu adevărat artileriei grele şi cu 5 ghemuri consecutive a pecetluit soarta finalei.

De luni, Elina Svitolina va ocupa locul 10 în clasamentul WTA, după ce şi-a îmbunătăţit de-a lungul turneului de la Dubai  de trei ori cea mai bună clasare a carierei, care la rândul ei data de-abia din ianuarie 2017. Oare unde se va opri Elina în 2017?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.