În cea de-a două partidă a întâlnirii România – Belgia, contând pentru Grupa Mondială II, a Fed Cup ediţia 2017:

Sorana Cîrstea (62 WTA) – Yanina Wickmayer (60) 6-7(4), 7-5, 5-7

Partida a durat 3h22′.

Credit Info: fedcup.com

O luptă aspră, spectaculoasă şi mai ales foarte echilibrată, care le-a dus pe ambele jucătoare la limitele lor fizice, dar nu şi psihice. Sorana şi Yanina de-abia mai puteau să meargă spre sfârşitul decisivului, dar punctele le jucau cu îndârjire şi destul de curat tehnic, purtate de resurse mentale pe care competiţia pe echipe are darul să le potenţeze la jucătoarele ce poartă răspunderea şi pentru colectivul din spatele lor.

Probabil că altfel s-ar fi pus datele problemei dacă Sorana ar fi reuşit să-şi adjudece primul set, în care a avut 5-2, sau măcar l-ar fi câştigat mai uşor pe al doilea, în care a condus mereu, dar pe final a fost nevoită să revină de la 4-5. Aşa însă, a trebuit să joace finalul decisivului uzată de bătălia crâncenă de până atunci şi, deşi a salvat eroic două mingi de meci la 4-5, egalând cu 4 puncte consecutive, n-a mai putut s-o împiedice pe Wickmayer la următoarea oportunitate pe care a avut-o.

Regrete mari pe care cred că le avem cu toţii, căci Sorana a jucat bine, pe alocuri foarte bine, a arătat ce tenis ştie şi doar puţin mai multă concentrare în momentele cheie i-ar fi facilitat o victorie care ar fi egalat situaţia în întâlnirea cu Belgia.

Aşa însă, la sfârşitul primei zile, scorul este:

România – Belgia 0-2

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.