Ultima partidă şi cea decisivă a întâlnirii  Belarus – România, contând pentru Grupa 1, Zona Europa – Africa a Cupei Davis, ediţia 2017 s-a încheiat cu rezultatul:

Egor Gerasimov (341) – Adrian Ungur (313) 7-6(5), 6-4, 6-4

Partida a durat 2h17′.

Credit Info: daviscup.com

Într-un prim set mai agitat, cu două break-uri de fiecare parte, Adrian a avut o oportunitatea să închidă setul în favoarea sa la 6-5. Odată aceasta ratată şi setul pierdut în tie-break, bielorusul şi le-a adjudecat pe următoarele cu câte un singur break realizat.

Astfel, Egor Gerasimov (fost 164 ATP în februarie 2015, 24 de ani) devine performerul acestei partide, cu două puncte câştigate. Nimic surprinzător în victoria Belarusului, în aceste condiţii, dacă punem în balanţă locul din 2015 al bielorusului, palmaresul direct Gerasimov – Copil şi mai ales absenţa lui Florin Mergea, care ne-ar fi adus probabil cel de-al treilea punct, în proba de dublu.

Belarus – România 3-2

*

Cu un Adrian Ungur care se îndreaptă spre sfârşitul carierei şi cu un Marius Copil, ale cărui variaţii de formă îl împiedică şi în circuit să devină un jucător redutabil, un progres  al echipei României în Cupa Davis nu poate veni pe viitor decât datorită unei conjuncturi. Ar fi nedrept să le reproşăm componenţilor de acum prea multe lucruri, atâta timp cât între ei şi următorii jucători ce ar putea fi selecţionaţi se cască o adevărată prăpastie în ceea ce priveşte rezultatele. Concret, singurele victorii obţinute în circuitul ATP Challenger se datorează lui Marius Copil, cele câteva încercări ale lui Dragoş Dima (299) aici, fiind sortite deocamdată eşecului. Cât despre a ne pune speranţe pe termen scurt în cele câteva rezultate din circuitul ITF Futures pentru  a găsi o reprezentare cu şanse în Cupa Davis, aceasta ţine de domeniul fantasticului. Singurele speranţe pe care le avem şi care au nevoie de o confirmare – dar care va cere timp – sunt străpungerea barierii valorice de către tineri ca Nicolae Frunză, Bogdan Borza, de colegi din generaţia lor sau de anumiţi juniori, ca Vlad Dancu, Ştefan Paloşi etc, pe termen mediu.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.