Marius Copil

Marius Copil a obţinut o victorie extrem de importantă – atât prin prisma adversarului învins cât şi a performaţei obţinute astfel – astăzi, în runda finală a calificărilor turneului ATP 500 Series “Dubai Duty Free Tennis Championships”:

Marius Copil (124 ATP ) [6]  Andreas Seppi (Italia, 73 ATP, maxim al carierei: 18 ATP / ianuarie 2013, 33 de ani) [2] 7-5, 7-6(2)

Partida a durat 1h33′.
În primul set, Marius a reuşit singurul break al meciului în ultimul ghem, iar în cel de-al doilea, după ce ratat două mingi de meci la 5-4, a fost nevoit să joace tie-break, în care s-a impus clar.

Seppi are o carieră importantă în circuitul ATP, cu 3 turnee câştigate la simplu din 8 finale, una din ele fiind la un turneu ATP 500 Series, Halle 2015 – pierdută la Federer.

Marius Copil – care şi-a egalat astăzi în clasameetul oficial maximul carierei: 124 ATP, ce data din 19 august 2013 – a acumulat 20 de puncte ATP în urma calificării pe tabloul principal al turneului de la Dubai.

Pentru moment, el este pe locul 119 în clasamentul live, dar desigur că săptămâna fiind de-abia la început, multe schimbări mai pot surveni.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.