Sania Mirza / Bethanie Mattek Sands au câştigat titlul la WTA Premier Brisbane în această săptămână şi au acumulat 470 WTA.
Cum Sania Mirza  – alături de Martina Hingis – câştigase anul trecut titlul aici, ea nu putea decât să-şi apere punctele, ceea ce a şi făcut. Deci va rămâne şi mâine, în noul clasament, cu acelaşi număr de puncte, ca la începutul acestei săptămâni: 8135.
Bethanie Mattek-Sands, în schimb, nu a jucat în prima săptămână a lui 2016, aşadar zestrei de 7805 puncte de la începutul săptămânii – cu care americanca se clasa doar pe locul 5 – i se adaugă 460 de puncte (iese din calcul un turneu de 10 puncte) pentru un total de 8265 de puncte, cu care ea devine noua lideră WTA la dublu.
Mattek Sands întrerupe astfel seria de 91 de săptămâni consecutive de dominare ale lui Sania Mirza, singură sau ex aequo cu Martina Hingis.

Mai jos, discursul de acceptare al celor două la Brisbane, în care sintagma “cea mai bună prietenă a mea” rostită de Sania Mirza, capătă în acest context o semnificaţie profundă.
Spumoasă cum o ştim, Sania a risipit imediat emoţia cu una din glumele ei:

Parcă aş preda titlul de Miss World!

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.