Monica Niculescu s-a calificat în semifinalele turneului WTA International de la Hobart, după:

Monica Niculescu (40) [3] – Risa Ozaki (Japonia, 100) [Q] 6-4, 6-4

Partida a durat 2h4′.

Credit Info: wtatennis.com

Meci greu pentru jucătoarea noastră, cu ghemuri lungi, compuse din puncte aşişderea, în care până şi dezvoltările tactice au fost obositoare din punct de vedere mental, căci partida a fost aidoma unui joc de şah, în care fiecare competitoare a încercat să-şi domine adversara, speculând punctele mai slabe ale acesteia.
Monica a avut câştig de cauză în cele din urmă, deşi Ozaki nu s-a dat bătută, nici atunci când o credeam resemnată, la 4-0 pentu jucătoarea noastră în setul 2. Japoneza a revenit formidabil la 4-4, scor la care a avut 40-0 pe propriul serviciu. Acela a fost momentul în care Monica – cu puterea-i de luptă pe care i-o ştim – a întors meciul pentru ultima oară, a revenit în ghem, a făcut break-ul şi apoi şi-a adjudecat partida.

Calificarea în semifinale îi aduce Monicăi 110 puncte WTA, un spor de 80 de puncte faţă de ediţia trecută a turneului şi o clasare temporară pe locul 33 în clasamentul live.

În semifinala de mâine Monica Niculescu o va întâlni pe Lesia Tsurenko (Ucraina, 61 WTA, clasament maxim: 33 WTA / octombrie 2015, 27 de ani), pe care jucătoarea româncă a mai întâlnit-o o singură dată, atunci când o învingea la Indian Wells 2011 (Q1 / hard): 6-2, 6-3.

Monica este ultima jucătoare cotată printre capii de serie care a rămas în turneu.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.