Tuesday, 19 December 2023
19.4 C
Bucharest
Home ROMÂNI În tenis nu există GAME OVER, de Irina Aldea.

În tenis nu există GAME OVER, de Irina Aldea.

67
0


În tenis nu există GAME OVER

de Irina Aldea

preluare după blogul Simona Halep Fan Space

  • ,,Cruntă dezamăgire: Halep eliminată în primul tur la AO”
  • ,,De necrezut! Simona Halep pierde în primul tur la Australian Open, după un meci horror”
  • ,,Un nou eşec ruşinos pentru Simona, la Australian Open. A câştigat doar 4 game-uri cu Rogers”
  • ,,CE ŞOC! Halep, OUT de la Melbourne în turul I pentru al doilea an”

Acestea sunt doar câteva titluri care au circulat în mediul online în ultimele ore. Din perspectiva unui suporter pasionat, este foarte greu de digerat această înfrângere, dar înainte să afirmăm anumite lucruri, trebuie să ne asigurăm că suntem îndreptățiți să o facem. Am citit multe comentarii, am văzut multe reacții și m-au deranjat și mai multe lucruri, dar nu ar fi oare mai înțelept dacă ne-am uita în propria ogradă înainte de toate?

Suntem doctori, judecători, politicieni și totodata habarnişti. Suntem despicători de declarații în şapte, căutători profesionişti de nod în papură și cercetători în amănunt. Căutăm acuzați, întotdeauna noi ŞTIM că cineva TREBUIE să fie de vină pentru un eșec, dar câți dintre noi am muncit pe sfertul muncii acestui om? Câți dintre noi am putea respecta programul zilnic al unui sportiv de performanță? Să încercăm doar să înfăptuim un exercițiu de imaginație.

image

Noi suntem privitori, spectatori, admiratori, pasionați. Dar atât. Nu ne putem numi analiști, mai ales dacă am descoperit tenisul în 2014 prin prisma finalei de la Roland Garros. Nu putem să o acuzăm, să o injurăm sau să o blamăm pe Simona Halep pentru că a pierdut în turul 1 doi ani la rând. Nu avem acest drept. Pentru că în urmă cu o săptămână o lăudam pentru victoria împotriva Jelenei Jankovic, pentru că ne mândream că suntem români după finalele din 2016 de la Madrid, București și Montréal, pentru că am urlat de fericire la acea finală din 2015 de la Indian Wells.

Cei mai mulți dintre contestatarii Simonei au spus că ea ,,atâta poate”. Nu vi se pare ca sună brutal?

Atât poate! Este în top 5 de trei ani, are o finală de slam și alte două semifinale, plus titlurile câștigate în tot acest timp.

Cei care o acuză pe Simona, cei care-i acuză echipa ar trebui să știe că pe ei îi doare cel mai tare înfrângerea. Probabil e al naibii de greu sa fii sportiv și să știi că ești mai bine cotat decât adversarul tău și din varii motive să fii totuși învins. De ce a jucat dacă știa că are probleme? Răspunsul este la Simona! Poate îl vom afla, poate nu. Tot ce putem face este să fim alături de ea, cu mintea, dar mai ales cu sufletul.

image

Am să reiau titlul și am să spun că în tenis nu exista game over. Ai pierdut o luptă, dar ai şansa de a câștiga o alta, săptămâna viitoare. Palmaresul Simonei Halep până în prezent este impresionant și va rămâne aşa indiferent de opiniile ,,specialiștilor ” ieșiți la datorie. Dar ca suporteri pasionați și iubitori ai acestui sport, vom rămâne aici. Întotdeauna. Cu pânzele sus, pe baricade și o vom susține indiferent de locul ocupat în ierarhia mondială pentru că ,,atâta putem”.

Dragi suporteri, vă invităm să ne însoțiți!

 

 

 

Save

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.