Slideshow – 5 imagini

 

Copilul teribil al tenisului australian dezamăgeşte din nou

de Adrian Sava

Nick Kyrgios, jucătorul din ţara gazdă a primului turneu de Mare Şlem al anului, a început meciul foarte detaşat bazându-se pe statutul său de mare favorit al publicului şi în dispoziţie de a-şi demonstra imensul său talent. Dar această stare a durat doar două seturi şi jumătate până în momentul în care tabela arăta 2-0 la seturi şi 4-3 în setul trei pentru el.

Seppi a rămas calm, nu s-a speriat deloc de perspectiva pierderii meciului şi cu celebrul său calm nemţesc a revenit în meci. Nick a încercat totuşi să încheie socotelile. Andreas a ţinut tot timpul aproape şi s-a ajuns in decisiv, fără tie-break. În avantaj fiind, australianul mai avea nevoie doar de două puncte câştigătoare, însă, paradoxal, cu cât părea mai aproape de victorie, cu atît părea mai puţin probabil să reuşească. Şi s-a ajuns chiar la minge de meci pentru Kyrgios, iar acel punct foarte disputat s-a încheiat cu un lung de linie executat cu sânge rece de italian. A fost punctul culminant al meciului, pentru că din acel moment, Seppi n-a mai cedat nimic, a reuşit break-ul, şi-a fructificat serviciul cu un ultim punct în care Kyrgios părea că nici nu mai este interesat să-l joace (vă sună cunoscut?).

O victorie a maturităţii şi a calmului în dauna talentului necontrolat!

Foarte interesantă şi preferinţa publicului: o parte îl susţinea pe compatriotul lor, o mică parte pe italian, iar o a treia parte, destul de semnificativă erau pe faţă contestatari ai australianului!


Scorul final, statistica partidei şi momentele importante ale ei

 

 

 

 



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.