Două slideshow-uri a câte 5 imagini

După seceta de tenis din finala feminină de ieri, astăzi – în cea masculină – spectacolul a fost total, adică, practic la fiecare minge. Chiar şi punctele scurte se încheiau prin realizări tehnice de excepţie.
Şi evoluţia scorului a ţinut toată lumea tenisului pe jar căci cei doi protagonişti au alternat perioadele de dominare în primele 4 seturi, care au fost câştigate liniar, astfel că un pronostic pentru setul decisiv părea imposibil de dat. Acesta a fost un rezumat al celor de dinainte, căci a început cu o perioadă de dominare – cu break – a lui Nadal şi s-a încheiat cu cea a lui Federer, care astfel a cucerit la Australian Open 2017 cel de-al 18-lea titlu de Mare Şlem din carieră, din care 5 la Melbourne şi a obţinut cea de-a 89-a victorie de turneu din circuit.

Până la urmă a avut câştig de cauză – într-un meci în care am fost răsfăţaţi de ambii jucători cu numeroase realizări geniale – sporul de agresivitate al lui Roger Federer, materializat prin mult mai multe veniri la fileu şi printr-o iniţiativă mai accentuată din spatele terenului.

Rezultatul finalei care a încheiat ediţia 2017 a Australian Open:

Roger Federer (Elveţia, 17 ) [17] – Rafael Nadal (Spania, 9) [9] 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3

Partida a durat 3h37′

Credit Info: ausopen.com

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.