Componenţii perechii deja calificate în optimile de finală ale probei de dublu, la Australian Open 2017 – Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer – au acordat ieri un interviu site-lui ATP (video la sfârşitul ştirii):

Jean-Julien (la întrebarea legată de faptul că primul lor an împreună – 2015 – a fost extrordinar, iar 2016 a avut provocările lui):

Da, a fost un an complicat. Nu a fost aşa cum îl proiectasem, căci ne propusesem să progresăm. Un an cu suişuri şi coborâşuri dar cu o performanţă importantă pentru Horia, care a câştigat o medalie olimpică, o performanţă excepţională. Mergem înainte, bazându-ne pe prietenia dintre noi, ca să trecem peste anumite situaţii ce se ivesc.

Horia:

Anul trecut şi-a avut provocările lui. Am avut ca ţel Olimpiada. Asta a implicat să joc câteva turnee cu Florin înainte, ceea ce a însemnat câteva săptămâni în plus jucate. Acest efort a venit după un 2015 foarte încărcat şi astfel la sfârşitul lui 2016 a trebuit să ies timp de 6 săptămâni din circuit. Dar la sfârşitul anului ne-am regrupat, ne-am spus părerile legat de ceea ce ne dorim să schimbăm pentru noi, pentru echipă.
Ne dorim să fim sănătoşi în primul rând şi în acest scop un terapeut de masaj ne va însoţi în permanenţă. De asemenea, vom beneficia de sprijinul unui antrenor pentru mai multe săptămâni ale sezonului.

Jean-Julien (legat de modul în care realizează sinergia pe teren):

Asta nu este nicio problemă. Am mai spus-o: dacă Horia şi cu mine suntem sănătoşi şi într-o stare psihică bună, putem să batem pe oricine. Important este că ne-am demonstrat acest lucru în primul rând nouă. Suntem una din cele mai bune perechi din lume, mai trebuie să punem la punct câteva detalii şi rămâne să construim un alt an foarte bun.

Horia (legat de procesul de revenire în top):

Provocările sunt permanente dar am fost acolo şi ştim ce trebuie să facem, ştim că trebuie să fim constanţi de-a lungul sezonului, atenţi la micile detalii, să avem rezultate importante, De aceea vom pune accent pe Slam-uri şi pe Masters-uri, căci asta ne-ar ajută să revenim pe primul loc. Ne-am dori să începem de aici, de la Melbourne.

Jean-Julien (legat de cum va afecta competiţia de dublu faptul că multe perechi au rămas împreună în noul sezon):

Este surprinzător că atât de multe perechi au cotinuat să rămână împreună. Asta ajută competiţia căci jocul lor se dezvoltă datorită continuităţii, iar  publicului îi este mai uşor să urmărească perechi pe care le cunoaşte. Concurenţa va fi mai dură, căci chimia cuplurilor este mai bună, dar competiţia devine astfel mai valoroasă şi este frumos să vezi, că echipele nu se despart după o perioadă mai dificilă.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.