Dragi suporteri,

După 13 ani în care am jucat tenis la nivel profesionist, am luat decizia extrem de dificilă de a mă retrage din tenisul competiţional.

Nu a fost uşor, însă sunt atâtea lucruri de sărbătorit.

Am început să visez la tenis de la vârsta de cinci ani, cand am văzut-o pe Monica Seles. Părinţii mei mi-au fost mereu alături, iar în 2008 am ajuns pe primul loc mondial in topul WTA. Am atins culmi de-a lungul carierei, la care nici nu am visat. Am câştigat 15 titluri WTA la simplu, am jucat 3 finale de Mare Şlem şi o finală Fed Cup. Destul de bine pentru o fetiţă din Serbia.

Pentru a atinge astfel de culmi, în orice sport profesionist e nevoie de o formă fizică, de care nu am avut parte în ultima vreme din cauza accidentărilor repetate, după cum bine ştiţi. Aşa cum mi-am spus mie, vă spun şi vouă, fanilor mei, tuturor fetiţelor si băieţilor care mă urmariţi la fel cum am urmărit-o eu pe Monica, că nu pot să joc decât la cele mai înalte standarde personale, or, în momentul de faţă, nu îmi mai permit acest lucru. E timpul să merg mai departe!

Cu această ocazie, aş dori să îmi exprim recunostinţa faţă de toţi fanii mei minunaţi din toate colţurile lumii pentru că m-au susţinut de-a lungul acestui lung şi minunat drum. Am împărtăşit cu voi victorii, înfrângeri, zâmbete şi lacrimi. Vă mulţumesc că mi-aţi fost alături necondiţionat şi că aţi crezut în mine în toţi aceşti ani.

Capitolul competitiv a luat sfârsit pentru mine, însă tenisul şi dragostea mea pentru joc vor rămâne aproape de sufletul meu. Nu voi dispărea complet din circuit. De asemenea, sunt entuziasmată de noile provocări şi de noul drum pe care îl am de parcurs. Mulţumesc pentru tot familiei mele, management-ului, sponsorilor, suporterilor şi prietenilor.

Cu drag, Ana

 

Save

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.