Nick Kyrgios (13 ATP) poate fi acuzat de multe, dar în niciun caz de ipocrizie. Şi ultimele declaraţii pe care le-a acordat ziarului “Strait Times” din Singapore, cu prilejul participării la IPTL, sunt într-un fel atipice, ca să nu spunem şocante, dar în orice caz sincere şi oricum revelatoare pentru gândirea acestui rebel al tenisului contemporan:

Întrebat dacă îşi doreşte să devină numărul 1 ATP, australianul a surprins cu răspunsul:

Să devin numărul 1 în lume nu este ceva după care să tânjesc, sincer vorbind. Nu este ceva ce îmi doresc să fiu. Dacă sunt 13 sau 20 ATP nu mă deranjează deloc.  Nu mă iau prea mult în serios. La sfârşitul zilei, viziunea mea asupra acestei situaţii este oricum una foarte bună, căci până la urmă doar jucăm tenis. Sunt alte probleme şi alte lucruri în lume care îmi dau de gândit. Tenisul reprezintă atât de puţin în contextul general. 

Dar îmi place ce poţi obţine de la acest joc. Îm plac banii, îmi place stilul de viaţă. sunt binecuvântat că pot practica un sport care îmi aduce o răsplată atât de mare.

Călătoresc în locuri noi, cunosc oameni noi, văd lumea. Sunt incredibil de norocos că fac asta. Îmi place ce poţi obţine din tenis, îmi pace că poţi inspira oamenii şi că poţi de o mână de ajutor multora după ce îţi vei încheia cariera.

Legat de sfaturile pe care le primeşte, Kyrgios le recomandă celor ce vor să-i fie de ajutor s-o lase mai moale:

Nu-mi prea pasă, o spun pe şleau. În fiecare zi sunt oameni care-mi spun ce să fac, cum să mă comport şi chiar nu mă interesează părerea lor.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.