După ce fusese la un moment dat pe lista scurtă pentru a prelua în calitate de căpitan nejucător echipa de Fed Cup a Franţei, Mary Pierce (41 de ani, 3 WTA şi la simplu / ianuarie 1995 şi la dublu / iulie 2000, dublă câştigătoare a Fed Cup: 1997, 2003) a accepat acum rolul de asistentă a lui Yannick Noah, cel care a avut până la urmă câştig de cauză pentru postul respectiv.

Rămas fără Gabriel Urpi, care a preluat-o cu normă întreagă pe Elina Svitolina, Noah avea oricum nevoie de un asistent, căci el va trebui să se împartă între cele două reprezentative ale Franţei, fiind şi căpitan nejucător la echipa de Cupa Davis. Acolo îl are pe Cédric Pioline, aşa că – cel puţin teoretic – alegerea unei jucătoare emblematice pentru Franţa – Pierce a câştigat Australian Open 1995 şi Roland Garros 2000, pare cea mai nimerită variantă. Ea a venit deja cu planuri mari, primul obiectiv fiind s-o aducă înapoi pe Caroline Garcia, care şi-a anunţat forfait-ul pentru ediţia 2017 a Fed Cup. Kristina Mladenovic, care era şi ea pe picior de plecare, şi-a arătat entuziasmul faţă de venirea lui Yannick Noah, aşa că va veni cu siguranţă la meciurile echipei.

Strategia lui Pierce pentru a o convinge pe Garcia să revină este una prin învăluire:

Yannick şi cu mine am fost ultimii (francezi n.n.) care am câştigat Roland Garros-ul (Noah în 1983 n.n.). Pentru o jucătoare, aceasta este şansa să profite de experienţa noastră.

Sursă primară & Credit foto: tennisworldusa.org

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.