Două Slideshow-uri a câte 5 imagini

Andy Murray şi-a adjudecat ediţia 2016 a Turneului Final ATP şi va fi al 17-lea jucător din istorie care încheie anul pe locul 1 al clasamentului ATP la simplu.

Finala din această seară a fost controlată de jucătorul britanic, care la 4-3 în prima manşă a rupt echilibrul printr-un break, singurul din primul set şi apoi s-a distanţat repede cu două break-uri la 4-1 în setul 2. De-abia atunci Djokovic a reuşit să-şi crească nivelul de joc, dar mai mult decât să recupereze un break nu a reuşit.

Victorie meritată pentru Andy Murray, care a jucat un tenis decent, în nota obişnuită la acest Turneu Final. În schimb, Novak Djokovic a fost cel din partea a doua a sezonului,  pasiv, lipsit de idei, iar în momentele de ofensivă, imprecis. Surprinzătoare a fost însă starea psihică a jucătorului sârb, ce poate fi rezumată în două cuvinte: apatie şi resemnare. Înclin să cred că influenţa din ce în ce mai mare a lui Pepe Imaz, pe care l-am putut vedea în nenumărate rânduri de-a lungul acestei săptămâni la meciurile lui Nole, cu acelaşi zâmbet rigid întipărit pe faţă, este cauza principală a acestei schimbări în atitudine a lui Nole, care nu-i  este deloc benefică fostului lider mondial.

În finala din această seară:

Andy Murray (Marea Britanie) [1] – Novak Djokovic (Serbia) [2] 6-3, 6-4

Partida a durat 1h43′

Credit Info: barclaysatpworldtourfinals.com

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.